Voor de wedstrijd was het de vraag in hoeverre Donar voordeel zou hebben bij een langere periode zonder wedstrijd. Donar wist haar halve finaleserie op 2 mei te beëindigen. Landstede speelde op 11 mei de laatste wedstrijd van haar serie (4 - 3 winst op Leiden).
Wedstrijdritme vs rusten. Vermoeidheid vs mogelijk roestig? Donar was niet roestig. Overtuigen deed de ploeg overigens evenmin. Dat er een ruime zege werd geboekt is eigenlijk heel logisch. Puur een verschil in kwaliteit.
De basis vijf van Donar is beter dan die van Landstede. Op de bank heeft Donar betere spelers dan Landstede op haar bank.
Kwartstanden:
- 23 - 15
- 41 - 26 (18 - 11)
- 67 - 34 (26 - 8)
- 80 - 45 (13 - 11)
De Zwollenaren schoten niet goed: 19 op 61 fieldgoals (waarvan 2 op 22 driepunters). Zij leden 28 keer balverlies (turnovers). Tegenover de 11 'turnovers' van Donar vormde dit, samen met het aantal assists (14 voor Landstede respectievelijk 21 voor Donar), het grote verschil. Qua rebounds deed de ploeg uit Zwolle het nipt "beter": 41 (12 aanvallend, 29 verdedigend) voor Zwolle tegenover 36 (6 aanvallend, 30 verdedigend) voor de Groningse ploeg.
Lees hier meer statistieken van de wedstrijd.
Voor een serie maakt het niet uit. De overwinning kwam ook niet in gevaar. Het is wel jammer dat het Donar niet is gelukt om de 100 te halen.
Mocht het ieder kwart 25 - 11 (en dus 100 - 44) geworden zijn, dan zou het voor de neutrale toeschouwer (als die er al is), overigens niet bepaald leuk zijn. Voor de competitie zou het ook niet goed zijn.
En dan zijn er Leidse fans (die waren vanavond denk ik niet aanwezig in MartiniPlaza) die dachten dat Leiden in staat zou zijn om Donar een pak slaag te geven. :) Over waanidee gesproken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten