Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 8 mei 2017

Leiden vs Zwolle (game 6 halve finale Zwolle vs Leiden [VOORBESCHOUWING])

3 - 2. Op dinsdag 9 Mei wordt de 6e wedstrijd van deze serie gespeeld. In theorie volgt donderdag 11 Mei nog een 7e wedstrijd.

De andere halve finaleserie (Donar (Groningen) vs Den Bosch) was eerder beslist: 4 - 0.

Zwolle & Leiden moeten zich daar nu nog niet mee bezighouden! Of vermoeidheid een grotere rol zal spelen dan wedstrijdritme, dat is theorie. De praktijk is in geen enkele serie hetzelfde.

Wedstrijd 5 verliep tumultueus. Leiden stond in de reguliere speeltijd het langst op voorsprong. Zwolle vergooide in de laatste minuten van de reguliere speeltijd een voorsprong van 4 punten. In de verlenging (1) waren het de Zwollenaren die de winst naar zich toe trokken.

De foutenlast was de Leidenaren te veel geworden. Nu heb ik deze wedstrijd voor het grootste deel niet gezien maar ... in de voorgaande wedstrijden ontsnapten de Leidenaren veelvuldig aan persoonlijke, onsportieve én technische fouten. Geen wonder. Het is al decennia lang bekend dat de bond pro Leiden is.

De fans van Leiden klagen steen en been over het fysieke spel van de Zwolse ploeg. Belachelijk! Ten eerste speelt Leiden minstens zo fysiek, ten tweede is het spel van Zwolle hard doch fair. Leiden speelt gewoon onsportief.

In de 5e wedstrijd kreeg Nick Oudendag 2 onsportieve fouten. Dit betekende diskwalificatie voor het restant van die wedstrijd. Vergelijkbaar met het krijgen van 2 technische fouten of 5 persoonlijke fouten. Jij mag de volgende wedstrijd weer spelen.

Dit geldt niet voor een D-fout (diskwalificerende fout)! Leigh Enobokhare beging deze (hij duwde Oudendag omver). Volgens de website van Leiden is het nog altijd onduidelijk of Enobokhare morgenavond niet mag spelen.

Hoewel de Belg niet als een topper gezien mag worden zou het voor de Leidse ploeg tóch een gemis zijn als hij niet mag spelen. Jij mist een speler in jouw rotatie, hij pakt aanvallende rebounds (wel moeite met scoren uit deze rebounds). De Leidenaren spelen met een smalle rotatie, waarbij spelers af en toe ook op een 'grotere' positie spelen dan wat past bij hun kwaliteiten. Zo speelt Mohamed Kherrazi op de power-forward positie. Hij is, ondanks dat hij geen schutter noch driver is, het best als small-forward. (Dan is hij, defensief, fysiek sterker dan zijn tegenstander. Dit voordeel heeft hij niet als power-forward. Meer snelheid is geen voordeel. Tegenwoordig zijn power-forwards niet meer log en traag qua voetenwerk.)

Zwolle speelt minder goed dan verwacht. Met name Tiller en Van Oostrum stellen regelmatig teleur. Verdedigend geeft de hele ploeg te veel ruimte weg aan Jessey Voorn. Zij zouden toch moeten weten hoe gevaarlijk hij is. (Voorn speelde vorig seizoen voor Landstede.)

Veel groter is de rotatie van de Zwollenaren overigens niet. Tiller, Van Oostrum, Yoho, Vette & Oudendag zijn de starters. Schaftenaar, Schilder, Hyland en Vos zijn de invallers. Ook in die volgorde qua speelminuten (van meest naar minst).

De wedstrijd begint om 19:00 uur. Deze wordt rechtstreeks op tv uitgezonden door Ziggo sport.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten