Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 5 mei 2017

Zwolle vs Leiden (game 5 [VOORBESCHOUWING])

Zaterdag 6 mei, 19:30 uur. Het begin van de 5e wedstrijd in deze halve finaleserie. Minimaal 6 wedstrijden zullen er in deze serie worden gespeeld, aangezien de stand op dit moment 2 - 2 is.

Als jij de wedstrijd vanavond thuis (in de huiskamer) wilt volgen, klik dan op deze link. Je komt dan bij de LIVEstream.

Het gaat volgens mijn verwachting. (Ik heb 4 - 2 voorspeld. Voor degene die zich afvraagt "voor wie?" bedenk even wie het thuisvoordeel heeft in deze serie! Je begint altijd met het noemen van de ploeg die thuis speelt.)

Wat ook volgens verwachting is, is het niveau. Tenenkrommend en de haren recht overeind doen staand. Beide ploegen hebben, dat is ten aanzien van de reguliere competitie wel enigszins verrassend, het niveau van Den Bosch. (Vergeet echter niet dat Den Bosch aan het begin van het seizoen met een andere selectie speelde dan aan het einde van het seizoen. Complimentje voor de Bosschenaren?)

Dan is de vraag: is Donar zo goed of zijn de andere drie halve finalisten zo slecht. Ik zeg: het laatste. De FEB moet daar iets aan doen. Niet door Donar te willen verzwakken maar op een andere manier. Deze clubs beter maken lukt ook niet. Wat is dan wél de oplossing? Ik kom er straks op terug.

Leiden speelde in wedstrijd 4 als team. Op een heel andere wijze dan Zwolle dat doet maar .. wel succesvol. Rogier Jansen & Jessey Voorn kregen, dankzij hun medespelers, alle ruimte om te schieten en te scoren.

Zwolle moet dat zichzelf overigens kwalijk nemen! Wat werd er door hen slecht verdedigd. Leidse fans beklagen zich over het fysieke spel van de Zwollenaren. Onzin! Leiden speelt minstens zo fysiek, en zelfs onsportiever. De winnaar van deze serie mag, als er geklaagd wordt over hard spel, blij zijn dat het in de finale Donar treft en niet Den Bosch.

Zowel Zwolle als Leiden presteren niet constant. Het ene dal wisselt de andere piek af. De bovengrens is niet hoog, de ondergrens is wel diep. Het gemiddelde is matig. Behoudt de Zwolse ploeg dit weekend haar thuisvoordeel?

Zwolle begon redelijk aan wedstrijd 4 maar zakte in het tweede kwart heel ver weg. Dit kon men in de tweede helft ook niet meer goed maken.

Het past allemaal in het plaatje van dit seizoen. Daarom moet de competitie anders worden ingedeeld.

Eredivisie: Donar

Promotie divisie: Zwolle; combinatie Amsterdam & Leiden; combinatie Den Bosch, Rotterdam & Weert.

Eerste divisie: Rotterdam, Grasshoppers, Lions (Landsmeer), Lokomotief, Groene Uilen, BVG (Groningen) en de ploegen die naar de DBL (nieuwe promotie divisie) willen.

Ja ... dan is de 1e divisie interessant. Een promotie divisie met 3 in plaats van 4 ploegen is niet leuk maar het is niet anders. Een herhaling van dit seizoen (en dus Donar in een competitie met Zwolle, Amsterdam en Den Bosch (om de nieuwe ploegen maar even te noemen naar de locaties)) moet jij niet willen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten