Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 16 mei 2017

Landstede can't score, Donar in 4 (game 2 [VERSLAG])

De "wedstrijd" in Zwolle (koosnaam: Zwollywood) bevestigde wat velen al vermoeden; Donar is veel sterker dan Landstede. Alle goede wil van de Zwolse ploeg ten spijt, het zal geen spannende finaleserie zijn.

Kwartstanden:
  1. 12 - 21 
  2. 24 - 42 (12 - 21) 
  3. 30 - 78 (6 - 36) 
  4. 51 - 96 (21 - 18) 
Herman van den Belt (coach Landstede basketball) zei nog wel dat zijn ploeg bepaalde zaken (veel) beter moet uitvoeren. Maar of de ploeg dát wel kan? Ik betwijfel het ten zeerste. Ik denk dat Van den Belt dit meer zegt uit sportieve plicht.

Erik Braal loopt (en dat is goed!) niet op de zaken (prolongatie van de landstitel) vooruit. Bekijk het wedstrijd voor wedstrijd. Eerst a.s. donderdag (in MartiniPlaza) winnen en daarmee de stand op 3 - 0 zetten. Zondag 21 mei volgt dan (in Zwolle) wedstrijd 4. Ik verwacht dat de serie dan eindigt, ofwel: een 'clean sweep'. Maar om dit resultaat te boeken is het nodig om 100% scherp te zijn en jezelf niet eerder rijk te rekenen dan dat de buit binnen is.

De Donar-fans maken zich al op voor een feestje op de Grote Markt. (Volgens het Dagblad van het Noorden kan Donar alvast een reservering doen.)

De 1e helft was al weinig spannend. Het 2e bedrijf, met name het 3e kwart, werd helemaal gedomineerd door Donar. De Groningers zagen hun "gastheren" nóg minder schoten benutten dan daarvoor al het geval was. Omdat de Groningers wél raak schoten resulteerde dit in een 6 - 36 stand in het 3e kwart.

Het 4e kwart had men net zo goed schriftelijk kunnen afdoen. Dat de Zwolse ploeg dit kwart "won" was niet haar eigen verdienste. De Groningers "verzuimden" om de 100 punten te halen én de Zwollenaren onder de 50 te houden. Het bleek niet mogelijk om de concentratie vast te houden.

"Bijzonder": onderlangs verdedigen bij een screen terwijl de aanvaller (speler die profiteert van het screen / de 'pick') een schutter is (maar géén 'drive' heeft). Zo werd er een pick gezet voor Schaftenaar, en dook een verdediger van Donar onder dit screen door in plaats van er overheen te komen.

De 51 - 96 eindstand betekent een recordzege. (Link naar verslag van rtv Noord.)

Maar Donar is kritisch naar zichzelf toe. (Verslag van website Donar.)

Landstede basketbal beseft dat zij een forse maat te klein is voor Donar. (Verslag van website Landstede basketbal.)

Het seizoen is nog niet ten einde maar ... dit seizoen (inclusief de play-offs) hebben méér dan duidelijk gemaakt dat er krachten gebundeld moeten worden.
  • Amsterdam & Leiden 
  • Rotterdam, Den Bosch & Weert 
  • Zwolle zal op dezelfde moet verder moeten gaan, en proberen om nog wat versterkingen te contracteren 
Donar zal zichzelf op enkele posities versterken. Om de competitie interessanter te maken is het noodzakelijk dat de concurrentie sterker wordt. Dít kan alleen als de betere spelers samen gaan spelen. Want geld voor betere spelers is er niet of nauwelijks. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten