Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 1 mei 2017

Game 4 [VOORBESCHOUWING]

In de USA zouden zij zeggen 'pivotal game 4'. Als de stand 2 - 1 (of 1 - 2) is dan is dat logisch. 2 - 2 of 3 - 1 c.q. 1  - 3 maakt nogal een verschil.

Thuisvoordeel: behouden, vergroten of terugpakken? Van het laatste is geen sprake.

Landstede Zwolle verloor wedstrijd 1 (gespeeld in Zwolle) en daarmee ging toen het theoretische thuisvoordeel naar B.S. Leiden. Maar enkele dagen later werd de 2e wedstrijd van deze serie gespeeld in Leiden. Het werd een overwinning voor Landstede Zwolle. De Zwollenaren wisten de stand in de serie dus op 1 - 1 te zetten, wat betekent dat zij het thuisvoordeel terug pakten. Inmiddels, want zondag 30 april werd de 3e wedstrijd gespeeld, is de stand 2 - 1. Morgenavond, 2 mei, wordt in Leiden de 4e wedstrijd gespeeld. Landstede was in wedstrijd 1 niet scherp. Mogelijk omdat de ploeg vrij was in de 1e ronde. Leiden bleek in wedstrijd 2 en 3, net als in de reguliere competitie, geen team. Het ontbreekt hen aan mentale hardheid en weerbaarheid.

 Donar (Groningen) won tot nu toe alle wedstrijden, en leidt derhalve met 3 - 0. In beide thuiswedstrijden, zeker in wedstrijd 1, ging het moeizaam. Wedstrijd 2, gespeeld in Den Bosch, won de regerend kampioen eenvoudig (60 - 96). Dat het in wedstrijd 1 moeizaam ging kon worden geweten aan gebrek aan wedstrijdritme. Maar dat geldt niet voor wedstrijd 3.

Een verklaring heb ik niet. Aan de kwaliteit van de Bossche ploeg kan het niet liggen. Want die is er namelijk niet. Onderschatting? Nee. Zenuwen? Nee (de wedstrijden in het Europe cuptoernooi kenden meer druk en spanning!).

Wint Donar morgenavond dan is het een 'sweep'. Zij hebben zich dan geplaatst voor de finale. Verlies betekent dat er zaterdagavond in Groningen wordt gespeeld. Het is dan de 5e wedstrijd van de serie.

De Bosschenaren geloven dat zij de serie gaan winnen van Donar. Gezien het gebrek aan kwaliteit zou dat niet mogen gebeuren. Den Bosch is een groepje arrogante egoïsten. Zij kunnen niet als team spelen en willen niet verdedigen. Altijd goed voor succes die combinatie.

Brabants Dagblad "Alleen Jordan won in zijn eentje" (Den Bosch vecht voor laatste kans (voorbeschouwing).)

YouTube kanaal hier vind jij vanavond de LIVEstream. Aanvang wedstrijd om 20:00 uur.

"Meneer" Kees Akerboom is het niet eens met zijn diskwalificatie. Terecht (in mijn ogen wél) of niet: ze zijn gegeven. Dat jij geen domme fouten maakt, zodat jij niet wordt gediskwalificeerd, is óók spelen in dienst van de ploeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten