Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 26 mei 2017

(ver)bouwen

Het is nog vroeg (en dan heb ik het niet over het tijdstip op de klok (even voor 11:00 uur)) maar toch kijk ik naar de selectie. Welke veranderingen zullen er (mogelijk) plaatsvinden?

Donar heeft alleen nog uitdagingen over de grens (Sport in stad)

Ik bekijk het per positie.
 • guard (jeugdspeler) Tim Hoeve. Ik sluit niet uit dat men besluit om in het nieuwe seizoen jeugdspelers wel te laten trainen met Donar 1 maar niet langer te gebruiken in de 12mans rotatie. *
 • forward (jeugdspeler) Sjoerd Koopmans. Zie Tim Hoeve. In mijn ogen wél de jeugdspeler met de meeste potentie. *
 • center/forward (jeugdspeler) Daan Maring. Zie Tim & Sjoerd. Jongens als Sjoerd, Tim en Daan kunnen zich bij andere clubs (voorlopig) beter ontwikkelen aangezien zij daar meer speelminuten "krijgen". **
 • small-forward Arvin Slagter. Hij heeft zijn contract met 2 seizoenen verlengd. 
 • center Andrew "Drew" Smith. Zelf wil hij wel graag blijven. Een speler die het publiek vermaakt. Ik vermoed dat Erik Braal en Martin de Vries zullen bekijken of zij zich op deze positie kunnen versterken c.q. een speler kunnen halen die versterking op een andere positie (power-forward/point-guard/small-forward) mogelijk maakt. Clayton Vette? Thomas van der Mars? Jito Kok? Thomas Koenis?
 • power-forward Bas Veenstra. Hij is geen jeugdspeler meer. Daar waar voor Sjoerd, Tim en Daan wellicht nog geldt dat zij nog geduld hebben, daar zal in mijn ogen Bas (als hij meer minuten wil spelen) beter kunnen richten op een andere club. Mogelijke vervangers: Roeland Schaftenaar? Kevin Bleeker? Olaf Schaftenaar? 
 • point-guard Stefan Mladenovic. Kwam niet zo vaak in actie. Verdedigend degelijk en betrouwbaar. In aanvallend opzicht minder gelukkig. Mogelijke vervangers: Charlon Kloof? Leon Williams? 
 • shooting-guard Sean Cunningham. Begon het seizoen als starter. De basis vijf werd aangepast om het verschil in kwaliteit tussen basis en bank kleiner te maken. Om, zo zei coach Braal, er voor te zorgen dat Mladenovic kan spelen samen met betere spelers dan in eerste instantie het geval was. Cunningham verlengde, als eerste, zijn contract met 2 seizoenen.
 • Small-forward Jason Dourisseau. Hij was, na Sean Cunningham, de 2e speler die zijn contract verlengde. De aanvoerder van de ploeg. 
 • Center Drago Pasalic. Ook hij heeft zijn contract met 2 seizoenen verlengd. Dit werd op een bijeenkomst (inside Donar) bekend gemaakt door Arvin Slagter. 
 • Power-forward Chase Fieler. Naar verluidt is hij zeer gewild. Aangezien er in andere landen meer salaris betaald wordt is een vertrek niet uitgesloten. Donar is zijn 2e werkgever. Na college speelde hij 1 seizoen in Spanje voor hij naar Donar kwam. Een lucratief avontuur zal mogelijk verleidelijk zijn. Vraag is dan ook: hoe goed bevalt Donar (en Groningen) hem? 
 • Point-guard Lance Jeter. Ook voor hem is er mogelijk interesse. Hij heeft al diverse werkgevers gehad. In Duitsland waren de avonturen niet heel succesvol. Hij kwam daarom 2x naar Donar toe. Waarvan de 2e keer halverwege het seizoen 2015/2016. Terwijl hij in het seizoen 2014/2015 al speler was van Donar. Hij wil blijven mits voor langere tijd (3 seizoenen?). Mogelijke (eventuele) vervangers: Charlon Kloof? Leon Williams? Devon van Oostrum? 
 • Shooting-guard Tjoe de Paula. De senior van de ploeg. Wil zelf nog wel een jaar door. De club (coach en technisch manager) beloonden hem vorig jaar met een nieuw contract als dank voor bewezen dienst (vervangen van Yannick Franke). Of dat nu, met een lange(re) termijn visie, ook het geval is? Mogelijke vervangers: DeJuan Wright? Bill Clark? Jessey Voorn (officieel doorlopend contract bij B.S. Leiden)?
 • assistent-coach Anjo Mekel. Hij maakte gisteren (in de krant van vandaag) bekend dat hij het komende seizoen niet langer de assistent-coach is. Volgens het bericht is de samenwerking met Erik Braal ongelukkig. Meindert van Veen is zijn "opvolger". Van Veen was dit seizoen de assistent-coach die zich bezig hield met het analyseren van de tegenstanders in de Europese wedstrijden. 
 • coach Erik Braal. Hij verlengde zijn contract met 3 seizoenen. 
* Stefan Mladenovic als vervanger van Hoeve & Koopmans?
** Olaf Schaftenaar als vervanger van Koopmans & Maring?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten