Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 30 mei 2017

De succescoach

Okay, succes behaal jij als coach niet alleen. Dat doe jij samen met de andere clubmensen: jouw eventuele assistent-coach, de technisch manager (in het geval van Donar is dat Martin de Vries), de spelers (Donar beschikt over goede spelers die een goed TEAM vormen), de teammanager (Hans Besselink), de verzorger (Luc Mulder), de medische staf enz. Maar toch ... als hoofdcoach komen de gewonnen prijzen met name op jouw palmares te staan.

Na het winnen van het landskampioenschap 2016/2017 is Erik Braal (die de komende 3 seizoenen ook de coach is van Donar) de meest succesvolle coach uit de clubgeschiedenis: 2 landskampioenschappen, 1 NBB-beker, 1 supercup. Begin oktober(?) spelen Donar (landskampioen + bekerwinnaar)  en Landstede (verliezend bekerfinalist) om de supercup van het seizoen 2017/2018.

Een paar filmpjes met betrekking tot de presentatie van Erik Braal.

Het begin van het seizoen 2015/2016 was niet goed. (Zie onderstaand filmpje.) Will Sullivan, Ken Brown en Garrick Sherman vielen allen (in verschillende mate) tegen. Chase Fieler begon goed maar raakte geblesseerd. Ik zag dat destijds als zo'n groot nadeel dat ik vroeg of het niet beter was om alle Amerikanen te vervangen. Fieler kwam goed terug in het seizoen 2015/2016 en was in het seizoen 2016/2017 geweldig. Hij verdiende daarmee de onderscheiding mvp van de play-offs finale. 


Ik was blij dat Erik Braal was aangesteld als coach. Onderstaand filmpje geeft aan wat zijn visie is. Op dat moment, toen het niet goed ging met de ploeg, kwam er wel twijfel. Na de terugkeer van Lance Jeter én het vertrek van Yannick Franke verdween dat. 


Kortgeleden besloten club en Braal een nieuw contract met elkaar aan te gaan. Voor de duur van 3 seizoenen. Positieve reacties op contractverlenging Erik Braal

Erik Braal was in het verleden de assistent-coach van het Nederlandse vrouwen A-team. Hij was destijds de assistent van Meindert van Veen. Met ingang van het seizoen 2017/2018 is Meindert van Veen de assistent van Erik Braal

Meindert van Veen in technische staf Donar zo stond er 30 augustus 2016 in het Dagblad van het Noorden. Hoe lang Van Veen de assistent zal zijn van Braal is nog niet bekend gemaakt. Zelf hoop ik dat met ingang van het seizoen 2018/2019 Hein Gerd Triemstra de assistent-coach wordt. 

Mocht Erik Braal dan in 2020 besluiten om geen nieuwe verbintenis aan te gaan met de club dan kan Triemstra wellicht dan de nieuwe hoofdcoach worden? Met Jason Dourisseau als zijn assistent? Jason Dourisseau blijft nog twee seizoenen bij Donar.

Wat is dan een mooie nieuwe baan voor Erik Braal? Bondscoach van het Nederlandse mannen A-team. Als opvolger van Toon van Helfteren. Van Helfteren en Braal in beeld bij Donar was twee jaar geleden een bericht van rtv Noord. Het ging destijds om de kandidatuur om Ivica Skelin op te volgen als coach van Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten