Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 23 mei 2017

Te goed of niet te goed?

Is Donar te sterk voor de Nederlandse competitie? (rtv Noord; Beterweters sport)

Ik vind Donar niet te goed. De rest is niet goed genoeg om Donar partij te bieden.

Landstede Zwolle wist zowel in de reguliere competitie, het bekertoernooi als de play-offs enigszins partij te bieden (en, tot nu toe, zelfs 2 wedstrijden te winnen) maar verloor ook een aantal wedstrijden met groot verschil.

Dat Landstede als nummer 2 de reguliere competitie afsloot is voor mij geen "verrassing". Het behalen van de bekerfinale én de finale van de play-offs is het resultaat van professionaliteit in de organisatie.

Het is voor het 2e seizoen op rij dat de Zwolse club de finale van de play-offs bereikte. Nog geen prijs voor de Zwollenaren. Maar wellicht lukt dit volgend seizoen? (NBB-beker?)

B.S. Leiden komt, tot grote frustratie van de zeer jaloerse fans, op alle fronten tekort ten opzichte van Donar. Men klaagt (zeer begrijpelijk) dat de club de laatste jaren steeds minder goed presteert. Het kampioenschap van het seizoen 2010/2011, overigens verdiend gewonnen, werd behaald na 2 missers van Donar (eerst in de reguliere competitie en later in wedstrijd 7 van de play-offs finale).

Den Bosch eindigde als 4e in de reguliere competitie. Dat is geen verrassing. In de zomer waren er grote financiële problemen. Maar zodra het signaal 'brand meester' was gegeven vermoedde ik al: de ploeg zal weldra over een behoorlijk budget beschikken (en dan Amerikaanse spelers contracteren). Dit bleken absoluut geen teamspelers! Logisch dat prestaties uitbleven.

Rotterdam is ambities. Spreekt die ambities ook uit. Helaas wordt er overwogen om de naam van de club te veranderen (in die van de buren)! Voor het Nederlandse basketball is dat zeer onwenselijk. Het zal leiden tot vechtpartijen tussen voetbalhooligans. Zeker als men in Amsterdam hetzelfde gaat doen.

Apollo Amsterdam viel dit seizoen tegen. Mede als gevolg van blessures leed de ploeg een serie nederlagen. In de komende maanden wil men zich fors versterken (met Nederlandse spelers). Wanneer B.S. Leiden ook in de DBL niet langer mag spelen in de 5 Mei-hal is dit een kans voor de Amsterdammers.

Aris Leeuwarden is "ziek". Men kampt met een tekort van € 75000. Binnen een week verwacht men naar buiten te komen met haar beslissing 'stoppen of doorgaan?'. Mocht men stoppen dan biedt ook dit kansen voor Apollo.

BS Weert koestert ook ambities. Ik verwacht echter niet dat een ruimer budget voldoende zal zijn om de top te behalen. Er is in Nederland weinig kwaliteit voorhanden. Ik zie het als wenselijk voor het Nederlandse basketball dat de club zich gaat richten op het opleiden van spelers (DTL).

Hoe het in het seizoen 2017/2018 zal gaan? Dat zien wij dan wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten