Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 19 mei 2017

Markt

Wie gaat waar naar toe? Spelers, coaches ...

Welke club kan versterking gebruiken? Spelers, coaches ...
  • Weert: doet het met de "jeugd" goed. Kampioen DTL, kampioen jongens under 14, verliezend finalist jongens under 16. De basketballacademie Limburg is in trek bij spelers van andere academies (die nu hun topsport status zijn kwijtgeraakt). De eredivisieploeg mist echter veel kwaliteit! Meer geld gaat dit probleem niet verhelpen. In Nederland is onvoldoende kwaliteit. Spelers van colleges zijn te duur of niet goed genoeg. 
  • Aris: het is nog altijd onzeker of de ploeg voldoende budget weet te verzamelen om volgend seizoen actief te zijn in de DBL. Een budget van € 200 000 lijkt mij veel te mager om de strijd (plek in de top 4) aan te gaan met clubs als Landstede, Den Bosch en Amsterdam/Rotterdam/Leiden. De club is afhankelijk van Amerikanen (want niet interessant voor Nederlandse spelers). Al enkele jaren weet de Friesche club niet meer de juiste Amerikanen te contracteren. Hoe zit het met de spelers? Hebben die een principe akkoord gesloten voor het nieuwe seizoen of zijn die al in onderhandeling met andere clubs? (Apollo?, Landstede?)
  • Apollo: is ambitieus? Wil komend seizoen de stap maken naar de top 4 (waar men aan het begin van dit seizoen dichtbij was maar er kwam een forse dip). Diverse spelers met wortels in Amsterdam en omgeving zouden interessant kunnen zijn (Dexter Hope, Rogier Jansen, Mohamed Kherrazi, Craig Osaikhwuwuomwan, Ralf de Pagter, Jessey Voorn, Stefan Wessels). Nu lijkt het niet zo verstandig om Jansen en Voorn allebei te halen. 
  • Rotterdam: meer budget? De club is ambitieus, en wil tot de top van Nederland behoren? Het niveau van de Nederlandse spelers is matig. Echter samen met wat goede Amerikanen kan de ploeg, zo bleek dit seizoen, wél concurreren met Den Bosch (matige ploeg!). Anderson is zo'n speler met individuele klasse. Maar hij is niet bepaald een teamspeler. Hij maakt mensen om hem heen (in mijn ogen) niet beter. Zouden, gevoelsmatig, baat hebben bij een andere coach. Ik heb wel een idee, maar deze optie (Laki Lakner) wordt in verband gebracht met Leiden. 
  • Den Bosch: financieel gezien (Triple Double, New Heroes) een ruim budget. Dit seizoen afhankelijk van Amerikanen. Dit bleken allemaal ego's te zijn. De ploeg was geen team! Ik voorzie een leegloop. (Duitsland (Bouwknecht), "afbouwen" bij een andere ploeg uit de DBL (Wessels, De Pagter), pensioen (Akerboom).) Ook een vertrek van Lietmeijer? Het (terug)halen van Nederlanders (Schilder) zal de ploeg niet naar de top brengen. Er zijn maar weinig goede Nederlandse spelers in de DBL. 
  • Leiden: de accomodatie (het bouwvallige hokje is die omschrijving niet eens waard) is een groot probleem! Als de FEB het besluit van de FIBA overneemt (vrijwillig of gedwongen) en men is niet in staat om in Leiden of omgeving een geschikte hal te vinden dan is het daar einde verhaal. Gezien de noodzaak in de DBL om sterke ploegen is het goed als Apollo en Leiden samen gaan! Op het gastenboek van Leiden wordt Laki Lakner genoemd als kandidaat om de nieuwe coach te worden. Kherrazi, Versteeg & Voorn hebben doorlopende contracten. Voor Driessen geldt een optie (keuze ligt bij de speler). Las net op Facebook dat Vervaeck aanblijft als coach. Ik kan nog geen bevestiging vinden vanuit B.S. Leiden. Wél een bericht in het Leidsch dagblad!
  • Landstede: goede organisatie, zij scouten redelijk goede Amerikanen. Minpunt: basketball leeft niet echt in Zwolle. Er komt weinig publiek op de basketballwedstrijden af. Is men gebaat bij publieksspelers (bijvoorbeeld Drew Smith)? Is het terughalen van spelers (Lietmeijer, Tönjann) een optie voor de breedte en diepte van de selectie? 
  • Donar: er staat een goed team. Er is een goede organisatie. De club kijkt naar de lange termijn. Wat betekent dit voor de plekken die nog vrij zijn in de selectie voor volgend seizoen? Zeg maar nummers 7 t/m 12 én eventueel open gevallen plekken in de basis vijf. Nederlanders (Bleeker, Koenis, Kok, Van der Mars, O. Schaftenaar, R. Schaftenaar, Voorn), Amerikanen (Dejuan Wright). Wie haal je, voor welke positie? Hou je vast aan 9 contractspelers + 3 jeugdspelers of kies je voor 12 contractspelers? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten