Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 17 mei 2016

De eerste klap (Landstede Zwolle vs Donar (Groningen) [VERSLAG])

Landstede basketball, bijgenaamd 'the Hammers', is de ploeg die de reguliere competitie als nummer 1 afsloot. In de halve finale was zij toch wel duidelijk beter dan Shoeters Den Bosch.

Donar (nummer 3 van de reguliere competitie), de god van de donder die zijn hamer op de grond smijt om zo het onweer te veroorzaken, speelde twee rondes. In de eerste ronde (best-of-three) werd met 2 - 0 gewonnen van Rotterdam basketball. In de tweede ronde (best-of-seven), de halve finale, werd, ondanks een forse nederlaag in wedstrijd 5, met overmacht gewonnen van b.s. Leiden (nummer 2 van de reguliere competitie).

Kwartstanden:

  1. 15 - 33 
  2. 35 - 48 (20 - 15) 
  3. 46 - 65 (11 - 17) 
  4. 70 - 85 (24 - 20)

Na de wedstrijd van vanavond merkten diverse personen al op dat Donar beter een finale had kunnen spelen tegen Leiden. De serie zou dan spannender zijn. Ik wil Landstede zeker niet te vroeg afschrijven. En daarbij: je hebt een bepaald systeem, dat koppelt ploegen aan elkaar. In de halve finales 1 vs 4 en 2 vs 3. De winnaars van deze halve finales spelen tegen elkaar in de finale.

Los van de kwaliteit van Landstede ben ik gewoon erg blij dat wij in de finale tegen de Zwollenaren spelen. De club is veel prettiger dan Shoeters en b.s. Leiden. De Zwolse aanhang is veel sympathieker dan de fans van Den Bosch en Leiden. Een reis naar Zwolle is goedkoper, en ook de consumpties ter plekke zijn goedkoper dan in Den Bosch en Leiden.

Donar begon wervelend aan de wedstrijd. Het eerste kwart was achteraf bezien al meteen bepalend voor de uitslag. Zwolle scoorde weliswaar meer punten in het tweede kwart maar ogenschijnlijk had men nooit de overtuiging dat deze 1e wedstrijd nog gewonnen kon worden.

We waren heer en meester. Ja, er waren heus wel slordigheden maar het was toch vooral een galavoorstelling. De aanvallen leken wel rondo's. Steeds verscheen er een speler in de 'bucket' die goed werd aangespeeld en wist te scoren (soms vanaf de vrije worplijn).

Kenrick Zondervan viel geblesseerd uit (schouder uit de kom). Of hij deze serie nog wel weer in actie komt? Dat weet ik niet, maar ik betwijfel het. Zou wel jammer zijn als je seizoen zo ten einde komt.

Laten wij, met wedstrijd 2 in Groningen, nou niet denken dat wij naar het kampioenschap kunnen free wheelen want het kan maar zó zijn dat Landstede a.s. donderdag veel beter speelt dan zij vanavond deed. Mocht het toch 0 - 2 worden dan kan het maar zo zijn dat het a.s. zondag in Zwolle 1 - 2 wordt. Er komt dan toch weer wat druk op ons te liggen. Ondanks dat wedstrijd 4 in Groningen wordt gespeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten