Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 15 mei 2016

Groene Uilen (basketball & studie)

Welke kansen zijn er om speelsters (Nederlands en wellicht niet-Nederlands) naar Groningen te halen voor een combinatie van basketball (eredivisie?) en studie?

De voorbije jaren kwamen er weinig spelers en speelsters naar Groningen voor deze combi. Met name als er op eredivisie niveau gespeeld werd viel de interesse zwaar tegen.

Erg spijtig. Want als je als club wél over goede spelers / speelsters beschikt maar daarbij het geluk van een goede lichting moet hebben dan is dat spijtig.

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen werd zaterdag 14 mei kampioen van Nederland in de promotie divisie. De ploeg bevat, anders word je geen kampioen, kwaliteit. Ervaring in de eredivisie is er ook (Liesbeth Visser).

Om mee te kunnen doen in de VBL (vrouwen eredivisie) zal versterking welkom zijn. De ploeg speelde dit seizoen een bekerwedstrijd tegen het CTO. Deze club uit Amsterdam presteerde niet heel goed in de competitie (6e van de 7 clubs).

Toch juich ik het toe als er in Groningen weer een vrouwenteam is dat actief is in de eredivisie! Omdat de Groene Uilen een studentenclub is, zal de combinatie basketball en studie bepalend zijn. Het is dan wenselijk om het lesprogramma te kunnen afstemmen op de trainingstijden. Zoals in de USA op college niet ongebruikelijk is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten