Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 18 mei 2016

Dubbelslag? (Donar vs Landstede [VOORBESCHOUWING game 2])

Morgen, donderdag 19 mei, vanaf 19:30 uur (want ja ... Ziggo weigert de wedstrijden 1, 2 én 3 uit te zenden!) de tweede wedstrijd van de finaleserie (best-of-seven).

Na de 70 - 85 zege voor Donar afgelopen dinsdag (17 mei) morgen dus wedstrijd 2. In Groningen ditmaal.

Donar zal proberen het thuisvoordeel (dat werd verworven door in Zwolle te winnen) te behouden. Landstede zal juist proberen het thuisvoordeel terug te pakken én de serie weer in balans te brengen.

Hoe fit zijn Kenrick Zondervan en Tyson Hinz? Met name Hinz is voor de Zwollenaren toch wel een belangrijke speler. Al deed de ploeg het tegen Shoeters Den Bosch prima zonder hem.

Op dit moment is de Zwolse formatie erg afhankelijk van Steve McWhorter en Jessey Voorn. De selectie lijkt niet alleen minder ervaren dan die van Donar. Het lijkt er ook nog eens op dat de ploeg van coach Herman van den Belt een smallere rotatie heeft dan de Groningers.

Welke aanpassingen zal Landstede doen? Hoe goed schiet Donar? Wat betreft dat laatste: de schoten van Donar waren vooral goed omdat men de juiste opties koos én omdat men goede kansen wist te creëren. De basis daarvoor lag in de passing.

Het lijkt er op dat, behalve de breedte van de selectie, ook ervaring een forse rol speelt. Onverwacht is dat niet. Ross Bekkering (Donar) liet weten dat het in zijn ogen een van de kwaliteiten van zijn team is, en dat dit wellicht de reden was dat de Groningers mentaal sterk waren in de eerste wedstrijd van de finaleserie.

Wat betreft de breedte: Landstede zag dat Grant Gibbs (maar ook Ricardo Glenn en in mindere mate Steve McWhorter) niet sterk speelden. En dat maakte de ploeg behoorlijk vleugellam. Bij Donar speelde Drazen "Buba" Bubnic geen goede wedstrijd maar de ploeg wist wél sterk te presteren.

De ervaring bleek uit het optreden van o.a. Dourisseau en Jeter. Niets bijzonders maar wél de juiste dingen doen. De combinatie van routine (Bekkering, Bubnic, Cunningham, Dourisseau, Jeter) en "jeugdig" enthousiasme (Fieler & Sullivan) maakt de ploeg mede sterk.

Na een opmerking van een Leidse fan nu ook al de roep van een Donar - fan om Jessey Voorn te strikken voor het nieuwe seizoen. Ik verwacht dat Voorn ook in het komende seizoen in de ploeg van Landstede basketball speelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten