Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 mei 2016

Kampioen 2015/2016 (Landstede vs Donar game 5 [VERSLAG])

Wij zijn de beste! Wij zijn de beste! Niet alleen van Groningen maar ook van Rotterdam! En van Leiden! Wij zijn de beste van Nederland!

(Geïnspireerd door Louis van Gaal. De voormalig (want sindskort weg bij die club) coach van Manchester United.)

Of Erik Braal als coach vergelijkbaar is met Van Gaal? Ik zie eerder verschillen: hij is rustiger langs de lijn, maakt tijdens persconferenties geen ruzie met de pers. Overeenkomst is wellicht dat het beiden type 'oefenmeester' zijn?

Na het debacle van het seizoen 2014/2015 waarin de club wél de supercup en nationale beker won, maar met 4 - 1 de finale van de play-offs verloor van Den Bosch, was er dit seizoen eindelijk (na 1 seizoen zonder landskampioenschap) weer de landstitel. (Dit seizoen won Den Bosch de supercup en nationale beker, maar werd het door Landstede basketball Zwolle uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs.)

Donar ging met grote verwachting naar Den Bosch voor de wedstrijd om de supercup. Het werd tegen het zeer zwak spelende Den Bosch (toen werd al duidelijk dat Den Bosch in dit seizoen niet de kracht zou hebben van het seizoen daarvoor) een afgang van jewelste. Bijna 20 punten verschil tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het seizoen 2014/2015.

Straks in oktober? weer een wedstrijd om de supercup (dan in Groningen) tussen Donar (landskampioen) en Den Bosch? (bekerwinnaar). Of zal Leiden de plek in nemen van Den Bosch. (Zonder een beroepszaak met videobeelden!)

Begin januari werd Donar (inmiddels was afscheid genomen van Garrick Sherman en Ken Brown) door Apollo uitgeschakeld (in de kwartfinale) in het bekertoernooi. Het duurde heel lang voor de ploeg eindelijk eens op redelijk niveau ging presteren. Dit was nadat Lance Jeter was teruggekeerd bij de club. En ook na het vertrek van Yannick Franke.

Sommige "deskundigen" vinden het een heel slechte zaak dat Donar niet in staat was gebleken om een jonge speler als Franke goed te begeleiden, zodat hij zich in de DBL zou kunnen ontwikkelen zodat hij klaar zou zijn voor een overstap naar een sterke Europese competitie. Het spel van Donar werd veel beter, omdat de ploeg eindelijk een TEAM werd, toen Franke was vertrokken.

De man die slechts 1 wedstrijd meespeelde (Tommy Mason Griffin: opvolger van Ken Brown, voorganger van Lance Jeter.) bleek medisch niet geschikt. Waarom had club überhaupt besloten om deze speler te contracteren?

Vanavond feest vieren op de Grote Markt (ik was vannacht niet bij MartiniPlaza). En dan een vakantie van 4 maanden. De ontwenningsverschijnselen zijn er nu al!

Hoe moet de selectie van het seizoen 2016/2017 eruit gaan zien?
* Jeter, Lance (optie voor het seizoen 2016/2017)
* Bekkering, Ross (heeft een contract voor het leven aangeboden gekregen)
* Dourisseau, Jason (doorlopend contract? heeft een aanbod gekregen om trainer van rtc Noord te worden als hij stopt als speler)

Veenstra, Bas heeft een doorlopend contract
Hope Dexter heeft een doorlopend contract?

Cunningham, Sean: heeft hij een optie voor het seizoen 2016/2017?

Voor posities op de perimeter (Sullivan, De Paula, Cunningham) zijn er goede Nederlanders beschikbaar: Mladenovic, Bouwknecht, Lietmeijer, Williams.

Voor de inside-posities (Bubnic & Fieler) is dit minder het geval. Thomas Koenis lijkt, gezien zijn doorlopende contract bij Leiden, geen optie, JD laten doorschuiven naar de 4 lijkt mij minder wenselijk dan het contracteren van een echte grote/enigszins zware  'big man'. Eigenlijk heeft geen enkele DBL - club een goede Nederlandse inside-speler.

Na de finale, buiten bij de spelersbus, zei ik tegen een bestuurslid "volgend seizoen de triple!". Hij vertelde dat de club als doel houdt om ieder seizoen een prijs te winnen (maar ik vind een seizoen mislukt als we geen landskampioen worden) én om volgend seizoen voorronde champions league (EuroLeague) te spelen. Lees hier meer!?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten