Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 28 mei 2016

Nederlanders

De frustratie & afgunst is groot in het westen van Nederland. Aangezien de sleutel tot succes (het winnen van een prijsje) inmiddels enkele jaren zoek is, gooit men met modder om andere clubs te kleineren. (Ook in het zuiden van het land is men ziek van jaloezie.)

Heel stoer om, wanneer je niet met een basketball kunt gooien, andere clubs belachelijk gaat maken. Grote jongens die ***.


Ja, ik ben een voorstander van de verdere beperking van het aantal buitenlandse spelers in de DBL maar ... kwaliteit bepaalt of een speler welkom is, niet diens nationaliteit! 

Wanneer het doel is om ieder seizoen een prijs te winnen (landskampioenschap, nationale beker of supercup (in die volgorde van importantie!)) dan heb je gewoon topspelers nodig. En, zó eerlijk moet je zijn, die worden niet afgeleverd door het rtc. De ploegen van het rtc én Donar u24 presteren niet goed in hun competities. 

Ondanks de lengte van Nederlanders valt het tegen om goede lange mannen (inside-spelers) te vinden die goed genoeg zijn én in de DBL willen spelen. Jaarlijks vertrekken jonge spelers naar de USA. Ze gaan dan spelen op een colllege. 

Het is bijna onmogelijk om Nederlandse spelers te vinden die minstens zo goed zijn als Chase Fieler en Drazen Bubnic. 

Ooit verloor het Nederlands team twee kwalificatiewedstrijden omdat men volgens de FIBA 2 spelers geselecteerd had die geen Nederlanders zijn. Het betrof Mo Kherrazi & Sean Cunningham. De fans van hun toenmalige werkgever vonden het belachelijk. Nú vinden honderden fans Cunningham geen Nederlanders. 

Zielig gejank! 

Ik hoop dat Donar er in slaagt om Lance Jeter, Sean Cunningham, Jason Dourisseau & Ross Bekkering te behouden! Een nieuwe, vette hoofdsponsor is zeer welkom. 

De zoektocht naar eventuele nieuwe spelers wordt makkelijker met Google.

De afbeelding in dit artikel is afkomstig van de Twitter-pagina van Gideon (van der Hijden). Het is een artikel uit het Dagblad van het Noorden (interview met Erik Braal).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten