Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 14 mei 2016

Groninger vrouwenteam naar de VBL? (Groene Uilen vs Baros [VERSLAG])

Groene Uilen vrouwen A heeft vanmiddag in Zwolle het landskampioenschap van de vrouwen promotie divisie gewonnen. In een finale tegen een Rotterdamse studentenclub (Baros) lieten de meiden, ondanks de spanning (op de tribune veel zenuwen), oogstrelend basketball zien.

Kwartstanden:

  1. 20 - 9 
  2. 38 - 30 
  3. 64 - 51 
  4. 81 - 72

In diverse aanvallen kwamen alle speelsters van de ploeg, die op dat moment op het veld stonden, in balbezit. Het viel lang niet altijd mee om de voorsprong te behouden maar  ... uiteindelijk lukte het wél.

Ondoenlijk dan ook om een speelster van de wedstrijd aan te wijzen. Iedere speelster had een nuttige bijdrage. Niet allemaal op dezelfde manier maar dat is omdat de rollen verschillen. En dat maakt het team dan ook zo sterk. De kwaliteiten vullen elkaar goed aan.

Met de winst heeft de club zich het recht verworven om te promoveren naar de vrouwen eredivisie. Het is inmiddels al te lang (jaren!) geleden dat er een Groninger club in de vrouwen eredivisie speelde. De Uilen deden dat destijds. Ook nog 1 seizoen in een combi-divisie.

Wellicht zal het moeilijk zijn om competitief te zijn maar het zou zó mooi zijn als de meiden volgend seizoen op het hoogste niveau acteren. Groningen als basketballstad behoort een vrouwen eredivisie team te hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten