Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 25 mei 2016

Do or die (Landstede vs Donar: game 5 [VOORBESCHOUWING])

De 5e wedstrijd van de best-of-7 finaleserie. De stand is 1 - 3. Het is "matchpoint" voor Donar.

Wanneer de Groningers, die aan de serie begonnen met het theoretische uit-nadeel, wedstrijd 5 winnen dan zijn zij de nieuwe kampioen van Nederland. De regerende kampioenen (Den Bosch) werden in de halve finales uitgeschakeld door Landstede basketball.

Voor Donar is het dus 'do!' in de zin van: als je kampioen wilt worden, dan moet er nog een 4e zege komen. Die kun je maar het beste zo gauw mogelijk boeken. Niet gokken op wedstrijd 6 (in eigen hal) en het veroverde thuisvoordeel in deze serie (omdat wedstrijd 1, die in Zwolle werd gespeeld, werd gewonnen door de ploeg die als nummer 3 de reguliere competitie afsloot, het TEAM van coach Erik Braal!

Voor Landstede is het 'do' als het gaat om de serie te verlengen en kans te blijven houden op het kampioenschap. Zij zullen drie wedstrijden op rij moeten winnen om kampioen te worden. In ieder ander geval is het "die" voor de Zwollenaren. De ploeg van coach Herman van den Belt was aan het einde van het reguliere seizoen de nummer 1 van Nederland. Trots als een pauw lopen de Zwolse fans dan ook rond in een t-shirt met de tekst "regular season champs".

Goed is het spel in deze serie zeker niet. En dat is, als het gaat om Donar, al de gehele play-offs zo. Verdedigend én (meer nog) aanvallend is het spel matig. Toch 1 - 3 voorstaan in de serie is dan erg prettig. Het is een cliché maar ... slechte wedstrijden moet je ook winnen!

Ik hoop echt dat Donar haar sportieve plicht doet en haar fans niet nog eens in de steek laat. Wedstrijd 5 van de halve finale ging, net als in het seizoen 2014/2015, ruim verloren. Waarom? Men wilde nog graag een extra thuiswedstrijd spelen (extra inkomsten). Het kwam Leiden al goed uit dat Donar slechts 1 wedstrijd won in Leiden (wedstrijd 1 had men kunnen én moeten winnen) want dat betekende dat er sowieso een 3e thuiswedstrijd kwam voor de Leidse club.

Mijn gevoel zegt dat het verlies in wedstrijd 3 geen toeval was. Het maakt dat wedstrijd 5 (die wordt gespeeld in Zwolle) noodzakelijk is geworden. Zwolle profiteert van extra inkomsten.

Als Donar donderdag (de naam zegt het al!) kampioen wordt ben ik dit onderbuikgevoel vast spoedig kwijt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten