Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 21 mei 2016

Vergelijking: Donar 2014/2015 vs Donar 2015/2016

Opnieuw in de finale. Nú 0 - 2 voor. Vorig seizoen, ook toen had Donar niet het theoretische thuisvoordeel (maximaal 4 thuiswedstrijd in de finale), stond het na twee wedstrijden 2 - 0 voor Shoeters Den Bosch.

De series in de play-offs van het seizoen 2014/2015.

1e ronde (vs Aris Leeuwarden):
game 1 = winst Donar
game 2 = winst Donar

Halve finale (@ Leiden):
game 1 = winst Leiden
game 2 = winst Donar
game 3 = winst Donar
game 4 = winst Donar
game 5 = winst Leiden
game 6 = winst Donar

Finale (@ Den Bosch):
game 1 = winst Den Bosch
game 2 = winst Den Bosch
game 3 = winst Den Bosch
game 4 = winst Donar
game 5 = winst Den Bosch

De series in de play-offs van het seizoen 2015/2016.

1e ronde (vs Rotterdam):
game 1 = winst Donar
game 2 = winst Donar

Halve finale (@ Leiden):
game 1 = winst Leiden
game 2 = winst Donar
game 3 = winst Donar
game 4 = winst Donar
game 5 = winst Leiden
game 6 = winst Donar

Finale (@ Zwolle):
game 1 = winst Donar
game 2 = winst Donar
game 3 = zondag 22 mei 2016
game 4 = dinsdag 25 mei 2016
game 5 = indien nodig
game 6 = indien nodig
game 7 = indien nodig

De spelers die er vorig seizoen en ook dit seizoen bij waren / zijn:
Lance Jeter (Toen erg vermoeid, ook in de halve finale. Hij is nu veel minder vermoeid. Ik denk dat dit komt omdat coach Erik Braal hem vaker wisselt dan coach Ivica Skelin deed.)
Sean Cunningham (Speelt in de finaleserie van nu (tot nu toe) beter dan vorig seizoen in de finale.)
Ross Bekkering (Vorig seizoen geblesseerd in de 1e ronde. Kwam in de ploeg in de halve finales. Speelt dit seizoen veel beter dan het vorige seizoen! Dat compenseert het gebrek aan Thomas Koenis.)
Bas Veenstra (Dit seizoen veel geblesseerd. Werd vorig seizoen in de play-offs nauwelijks ingezet. De dragende spelers presteerden echter niet!)

Dat het vorig seizoen minder goed ging ligt denk ik echt niet alleen aan de blessure van DeJuan Wright destijds. De verdeling van de speelminuten was vreemd. Wél minuten voor Maarten Bouwknecht, geen minuten voor Stefan Mladenovic.

Mark Sanchez stelde vorig seizoen teleur. Chase Fieler en Drazen Bubnic doen het nu beter dan Sanchez & Osaikhwuwuomwan vorig seizoen.

Vorig seizoen kon Skelin (mede door de blessure van Wright) alleen maar beschikken over Bill Clark. Nu kan hij beschikken over Jason Dourisseau & Sean Cunningham (als Will Sullivan als shooting-guard speelt, en Jeter de point-guard is).

Clark kwam tegen Mohamed Kherrazi kracht tekort. JD heeft meer massa. Ook hij komt tegen Kherrazi centimeters tekort ('mismatch').

Wat nou dé sleutelfactor is zullen wij wel nooit weten. Daarom hoop ik slechts dat Donar dit seizoen wél kampioen van Nederland wordt. Het compenseert het rampzalige bekertoernooi van dit seizoen. Want ... de NBB-beker is slechts de troostprijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten