Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 7 mei 2016

Finale 1! (Groene Uilen vs D.A.S. [VERSLAG])

De meiden (en hun coaches) van de Groene Uilen vrouwen A-team hebben zich vanmiddag overtuigend geplaatst voor de finale van de vrouwenpromotiedivisie.

In Delft werd het vorige week nog 56 - 57 maar vandaag in eigen hal bestond er geen enkele twijfel welke ploeg het beste van het spel  had.

Kwartstanden:

  1. 25 - 18 
  2. 52 - 29 (27 - 11) 
  3. 65 - 45 (13 - 16) 
  4. 76 - 58 (11 - 13)  
Een overtuigende zege dus. Waarvan met name in het tweede kwart de basis werd gelegd. De verdediging van de Uiltjes (op de tribune werd er ook herhaaldelijk dezelfde vraag gesteld) was niet heel goed maar de bezoeksters uit Delft profiteerden hier niet van. 

De Groene Uilen waren trefzeker. Van onder de basket maar ook vanachter de driepuntslijn. Bij D.A.S. kwamen de punten vooral van Gwen van Helfteren (#7). Zij kreeg een beetje steun van Kirsten van Haver (#13). 

Bonny "BonBon Block" Appelman werd tot speelsters van de wedstrijd verkozen. Niet onverdiend want ze kwam op zijn minst in de buurt van een triple - double (dubbele cijfers qua punten, rebounds en blocked-shots). Maar Groene Uilen speelde vooral sterk als team. Speelsters in het veld kregen instructies van speelsters die aan de zijlijn stonden en ieders kwaliteiten werden goed benut. Door speelsters zelf én ploeggenotes!

Ik won geen taart met mijn voorspelling maar dat is helemaal niet erg. De Uiltjes hebben gewonnen, en daar gaat het om.

Volgende week (14 mei) in Zwolle de finale van de vrouwenpromotiedivisie. Inmiddels zijn de tegenstanders ook bekend: Baros. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten