Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 mei 2016

Never change ... a winning team?

Helemaal niets deugde er aan de Donar-ploeg die kampioen van Nederland seizoen 2015/2016 is geworden. De coach moest weg, spelers Dourisseau (te oud), Bubnic, Fieler, Hope, Sullivan werden niet goed genoeg bevonden door de fans.

En ja, ook ik wat in het reguliere seizoen niet tevreden over Bubnic, Fieler en Sullivan. Fieler was goed in de periode voor zijn blessure, Bubnic speelde goed in diens eerste wedstrijd en Sullivan is een harde werker. Ze vielen mij tegen, toonden zich in mijn ogen geen spelers die beter zijn dan Nederlandse toppers

Daar kom ik wel op terug. Sullivan is weliswaar mijns inziens niet beter dan enkele Nederlandse guards maar hij was in de play-offs zeker waardevol. Fieler en (met name) Bubnic zijn geen toppers maar wél beter dan Nederlandse 'big men'. In de DBL vind je geen Nederlanders die beter zijn dan zij. Behalve Ross Bekkering, maar die speelde het afgelopen seizoen al voor Donar. Hopelijk keer hij na de zomer terug!

De opinie is inmiddels als een blad aan een boom gedraaid. Ineens is Braal een topper en moet de ploeg volledig ongewijzigd blijven. Het kan verkeren. Opportuniteit regeert in de sportwereld.

Ik meende dat Dexter Hope een meerjarig contract had getekend maar dat is blijkbaar een vergissing. Volgens de berichten hebben alleen Jason Dourisseau en Bas Veenstra doorlopende contracten.

Het maximale aantal buitenlanders in het seizoen 2016/2017 zal wel opnieuw 4 bedragen. Dus dan ...
1. JETER, Lance (USA) = point-guard
2. WRIGHT, DeJuan (USA) = small-forward
3. CLARK, Bill (USA) = forward
4. FIELER, Chase (USA) = power-forward
5. BEKKERING, Ross (NL/Can) = center
6. DOURISSEAU, Jason (NL) = forward
7. CUNNINGHAM, Sean (NL/USA) = guard
8. MLADENOVIC, Stefan (NL) = guard
9. WILLIAMS, Leon (NL) = point-guard
10. LIETMEIJER, Valentijn (NL) = shooting-guard
11. VEENSTRA, Bas (NL) = power-forward/center

1 opmerking:

  1. Ineens is Braal een topper... keek je in de spiegel Emile?

    BeantwoordenVerwijderen