Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 5 mei 2016

Nog geen bevrijding (Zwolle vs Den Bosch & Leiden vs Donar [VOORBESCHOUWING])

Vandaag twee halve finalewedstrijden. Zowel in de serie tussen Leiden (#2) en Donar Groningen (#3) als in de serie Landstede Zwolle (#1) vs Shoeters Den Bosch (#4) wordt de derde wedstrijd van een best-of-7 reeks gespeeld. In beide halve finales is de stand 1 - 1. Tot nu toe won steeds de thuisploeg.

Leiden vs Donar: 72 - 69
Donar vs Leiden: 75 - 68

Zwolle vs Den Bosch: 89 - 74
Den Bosch vs Zwolle (1OT): 89 - 88

Een finale tussen de winnaars van beide series zal een botsing in speelstijlen zijn. In de confrontatie Zwolle vs Den Bosch is het de aanval en individuele kwaliteit (McWhorter respectievelijk Williams & Akerboom) die van grote invloed is op het spel. Leiden vs Donar kenmerkt zich door hard, fysiek verdedigen. En teamplay. Ondanks de aanwezigheid van individuele klasse in de personen van De Jong & Jansen (Leiden) respectievelijk Jeter & Bekkering (Donar).

Het is vandaag 5 mei (2016). Leiden vs Donar wordt gespeeld in Leiden. In een ... met de naam 5 Mei ... Lot?

De winnende ploegen komen op 2 - 1 / 1 - 2. Nog geen bevrijding. Lukt het de winnaar van wedstrijd 3 ook om a.s. zaterdag wedstrijd 4 te winnen, en dus een 3 - 1 / 1 - 3 voorsprong te pakken dan is het mogelijk een vorentscheidung. Dan hoeft immers nog "maar" 1 wedstrijd gewonnen te worden om de finale te bereiken, terwijl er dan nog maximaal 3 wedstrijden gespeeld moeten worden.

Wedstrijd 2 Zwolle vs Den Bosch heb ik niet gezien. Het lijkt er op dat Zwolle moeite heeft om 4 kwarten goed te spelen. Den Bosch, mede dankzij haar ervaring (routiniers in de personen Slagter, Akerboom & Wessels), blijft in het spoor en kan, zoals afgelopen dinsdag, dan de winst pakken in een wedstrijd. Voorspelling voor vandaag: Zwolle wint en komt op 2 - 1.

Van Leiden vs Donar heb ik beide wedstrijden gezien. Wedstrijd 1 via internet t.v. (YouTube) en wedstrijd 2 vanaf een tribune in MartiniPlaza. Donar (en ook Leiden) heeft eveneens moeite om 4 kwarten goed te spelen maar in mijn ogen is het niveau sowieso niet hoog. Veel turnovers, weinig rebounds maar wel veel punten voor de tegenstanders. Mijns inziens leed Donar in wedstrijd 1 een onnodige nederlaag die zij volledig aan zichzelf te danken heeft. Wedstrijd 2 had met een veel groter verschil gewonnen kunnen worden. Voorspelling: winst en daarmee 1 - 2 voor Donar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten