Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 28 mei 2016

supercup

Aan het begin van het seizoen is er de (inmiddels) traditionele wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen: het duel om de supercup.

Het seizoen 2016/2017 zou dan moeten starten met een wedstrijd (in Groningen!) tussen Den Bosch (bekerwinnaar) en Donar Groningen (kampioen).

Gerucht: deze wedstrijd zal gaan tussen Donar en Landstede basketball.

Vragen:

  1. Waarom niet tegen Den Bosch, de bekerwinnaar? 
  2. Waarom niet tegen Leiden, de verliezende ploeg van de bekerfinale? 
Reden: 
  1. Den Bosch lijkt failliet te gaan. Een mogelijke nieuwe club (stichting) heeft niet het recht om te spelen om de supercup. De beker van het seizoen 2015/2016 is gewonnen door een andere ploeg (stichting). 
  2. En dit is echt gissen! Omdat Den Bosch het recht niet heeft gaat het tussen Leiden (dat in de bekerfinale niet speelde tegen de landskampioen, zoals in 2013/2014 wél het geval was waardoor Leiden in het seizoen 2014/2015 wel als verliezend finalist om de supercup speelde) en Zwolle. Het verliezen van de finale van de play-offs geeft meer status dan het verliezen van de bekerfinale. 
Is het gerucht waar? Welke ploegen zullen er dan tegen elkaar spelen (welke spelers blijven of komen er bij / naar deze clubs)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten