Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 oktober 2017

5 buitenlanders in het veld

Vanmiddag gehoord van een 'insider': als een ploeg 5 buitenlandse spelers tegelijk in het veld heeft staan en dit wordt gezien door een scheidsrechter of de commissaris dan dient dit te worden bestraft met een T (technische fout) voor de coach. Dit, zo vermoed ik, in de zin van een 'bankfout'.

Gedurende de speeltijd waarin de ploeg heeft gespeeld met 5 in plaats van maximaal 4 buitenlanders kán er gescoord zijn. De punten die gemaakt zijn in dat tijdsbestek dienen ongeldig te worden verklaard. Uitleg: na 2 minuten spelen in het 2e kwart brengt ploeg A een 5e buitenlander in. De stand is op dat moment 23 - 23. Drie minuten later fluit een scheidsrechter voor een P van een speler van ploeg A, én hij constateert dan dat ploeg A met 5 buitenlanders op het veld staat. Dit is een overtreding die vergelijkbaar is met 6 spelers in het veld.

De scheidsrechter dwingt ploeg A om te wisselen (een buitenlander vervangen door een Nederlander!). Op dat moment is de stand 31 - 27 voor ploeg A. De scores van ploeg A gemaakt in die drie minuten worden geschrapt. De wedstrijd gaat verder met de stand 23 - 27.

Het is wel typerend voor de NBB dat zij onvoldoende waren voorbereid op het overtreden van deze spelregel.

Meer over de kwestie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten