Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 11 oktober 2017

Donar vs Apollo [VOORBESCHOUWING]

Morgen, donderdag 12 oktober, speelt Donar de 1e thuiswedstrijd van de reguliere competitie seizoen 2017/2018.

Tegenstander is de ploeg van bc Apollo (Amsterdam). Op dit moment, na de 1e speelronde (een ploeg speelde inmiddels al 2 wedstrijden: BAL (Weert)). De Amsterdammers, onder leiding van coach Patrick Faydherbe, staan op dit moment hoger geklasseerd op de ranglijst dan Donar.

Waarom? Donar speelde, mogelijk door vermoeidheid, een abominabel zwakke wedstrijd in en tegen Leiden. Het gevolg: een teleurstellende 75 - 63 nederlaag.

Apollo wist in en tegen Rotterdam te winnen met 80 - 82. Dankzij 2 vrije worpen in de slotfase van de wedstrijd.

Vorig seizoen stonden er in de confrontaties tussen Apollo en Donar twee spelers met de achternaam Slagter op het veld. Twee broers waarvan de jongste speler was van Apollo, en de oudste van Donar. In enkele maanden tijd kan er veel veranderen: Arvin (de oudste) is nog speler van Donar maar hij is geblesseerd en zal ongeveer twee maanden lang niet beschikbaar zijn. Gian (de jongste) is geen speler meer van Apollo. Waar hij is gaan spelen is mij onbekend.

Hopelijk wint Donar nu wél. Dat de ploeg niet in staat bleek om 5 Leidse spelers (Love, Voorn, De Jong, De Randamie & Vette) te verslaan is een bittere pil. De kater is nog altijd voelbaar. 5 eredivisiewaardige spelers. Op de bank heeft Leiden nog wel wat vulling. Mohamed Kherrazi was door een rugblessure niet inzetbaar.

Ik doe geen verslag van de wedstrijd aangezien ik deze niet zal kunnen zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten