Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 oktober 2017

Groene Uilen / Celeritas vs bv Hoofddorp [VERSLAG]

Tijdens de warming-up viel mij het volgende op: Floor Schuring deed mee aan, Cora Mantingh ontbrak.

De starters waren: Monique ???, Kim Jaasma, Kim Huizinga, Lisa Pheifer en Laura Huizinga.

Groene Uilen / Celeritas wist zichzelf weinig schoten te creƫren maar het schotpercentage was redelijk goed. Dat de meiden zo weinig schoten konden nemen was omdat zowel het positiespel (zij stonden te veel stil) als de passing (trage balcirculatie) was matig. Het gevolg was dat, door het gebrek aan dreiging en verrassing, er weinig ruimte was voor een drive of 'match-up' inside.

Dat laatste is overigens toch al niet het voornaamste wapen van het team: de inside-speelsters zijn geen meiden voor de 'post'.

Kwartstanden:
 1. 15 - 14 
 2. 29 - 27 (14 - 13)
 3. 39 - 44  (10 - 17) 
 4. 49 - 53 (10 - 9) 
De meiden van de Groene Uilen / Celeritas wisten in de eerste helft een ruime voorsprong te maken (8 punten) maar daar was in de rust nog weinig van over. 

In de tweede helft waren het de gasten uit Hoofddorp die een voorsprong van 10 punten wisten te pakken. Uilen / Celeritas toonde veerkracht maar wist nimmer meer op gelijke hoogte te komen. Jammer, het teamspel verdiende in mijn ogen wel een beter resultaat. Ook al was het technisch gezien niet zo fraai.

De arbitrage, ik ben toch al geen fan van scheidsrechters, viel mij vies tegen. Het gezeur en gezeik van de coach van Hoofddorp had minimaal 1x met een technische fout bestraft moeten worden. 

In de laatste minuut de volgende 'plays': 
 • Goed verdedigen, geen persoonlijke fout maken, om 24 seconden te mogen doen over een aanval bij de stand 49 - 52.
 • De schotklok werd voor 17 seconden gebruikt (Er waren toeschouwers die vonden dat men een snel schot had moeten nemen maar hier ben ik het niet mee eens! Een snel schot zou Hoofddorp zo'n 18 tot 20 seconden hebben gegeven voor hun laatste aanval.).
 • De bal werd uitgetikt door de speelsters van bv Hoofddorp, er stond toen nog 7 seconden op de schotklok. 
 • De bal werd ingenomen en met nog 5 seconden te spelen nam Kim Jaasma het schot voor de benodigde driepunter. Het schot ging mis maar zou ook niet geteld hebben want Kim stond met een voet op de zijlijn. 
 • Hoofddorp kreeg balbezit. Uilen / Celeritas maakte een persoonlijke fout.  De scheidsrechters wachtten erg lang met fluiten. 
 • Hoofddorp wist nu 1 van de 2 vrije worpen raak te schieten. Eerder in de wedstrijd werden heel veel vrije worpen gemist. 
 • Kim Jaasma gooide in de laatste seconde, tot grote schrik van een speelster van Hoofddorp, een schot vanaf de middellijn op de ring. Maar aan een driepunter had de ploeg niet genoeg gehad. Er was nog een benutte bonus vrije worp nodig geweest om verlenging af te dwingen. 
Zaterdag 11 november speelt de ploeg weer in Groningen. Dan in het Willem-Alexander sportcentrum. Aanvang wedstrijd 19:45 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten