Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 28 oktober 2017

Snipperdag (Donar vs BAL [VERSLAG])

Het was van Donar een snipperdag en helaas geen 'sniper'dag. Uitleg: een 'sniper' (Engels) is een scherpschutter. Ons schotpercentage was gevoelsmatig erg laag. Dat was niet alleen gemiddeld zo maar over de hele wedstrijd bezien constant erg matig. Het was spijtig genoeg niet het enige wat niet goed was aan ons spel.

BAL had in mijn beleving een veel hoger schotpercentage. Zij namen alleen veel minder schoten. Dat is overigens niet de verdienste van onze verdediging. Het ontbreekt de Limburgse formatie simpelweg aan kwaliteit.

Sergerio "Teddy" Gipson die zijn debuut maakte voor Donar deed leuk mee. Hij werd goed geholpen door zijn ploeggenoten.

Het was, geheel volgens verwachting, een wedstrijd waarin de reserves veel minuten konden spelen. Zo deed Rienk Mast leuk mee. Hij was de laatste speler van de selectie die zich ook met een score op het wedstrijdformulier deed gelden.

Wat er vanavond niet deugde aan ons spel?
  • het opbouwen én uitspelen van aanvallen (balcirculatie)
  • passing 
  • genomen beslissingen (passes en schoten) 
  • positiespel 
  • beweging 
  • rebounding 
  • rotatie in de verdediging 
De sfeer was vanavond zeer triest. De wisselwerking tussen de ploeg en het publiek was niet goed. Het team speelde futloos waardoor de fans gedemotiveerd raakten om nog aan te moedigen. De supporters waren aan het begin van de wedstrijd niet gepassioneerd. BAL thuis is geen wedstrijd als Estudiantes in Leeuwarden of Le Portel in Leek. 

Het publiek liet ten onrechte haar afkeuring betreffende het optreden van scheidsrechter Maxi Sellering blijken. De technische fout voor Drago Pasalic (hij schopte uit frustratie tegen een reclamebord) en de verplichte wissel van Nino Gorissen (verwonding) waren misschien niet in de geest van de wedstrijd, spelregeltechnisch waren zij correct. Wat betreft de T voor Pasalic: er ontstond een wat grimmige sfeer in het veld. Ik denk dat het juist goed was dat Pasalic werd afgefloten. Donar ergerde zich vervolgens minder aan arbitrage en het lompe spel van de ploeg uit Weert.

Het optreden van Mohamed Shouman vind ik veel slechter. Die verzint spelregels ter plekke. De interpretaties van situaties is veranderlijker dan het weer.

Vanavond behaalden wij een plichtmatige 76 - 49 overwinning. A.s. woensdagavond spelen wij in en tegen Antwerpen. Het is de derde groepswedstrijd in de 1e ronde van het Europe cuptoernooi 2017/2018. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten