Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 27 oktober 2017

Donar vs BAL [VOORBESCHOUWING]

Zaterdagavond speelt Donar een thuiswedstrijd tegen BAL: Basketball-academie Limburg. Dit was een fusie organisatie tussen de basketball-academie & BSW (BS Weert) maar de bestuurders van BSW haakten allen af.Het budget kwam met het stoppen van deze personen onder druk te staan. De bestuurders van BSW zouden een behoorlijk deel van het sponsorbudget inbrengen omdat sponsoren een toezegging hadden gedaan aan BSW en niet aan BAL. Of het allemaal goed komt met de club, en men het seizoen kan uitspelen, is dus nog maar de vraag.Voorlopig lijkt het voor de Limburgers een seizoen te worden zoals de seizoenen daarvoor: weinig geld én weinig overwinningen. De betere spelers (Averink & Eduardo) zijn vertrokken naar Apollo Amsterdam. In die ploeg zijn zij de opvolgers van Aron Royé & Sergio de  Randamie. Dus ook de club uit de hoofdstad is er kwalitatief gezien op achteruit gegaan in de voorbije zomer.Aron Royé maakte de overstap naar Donar. Hij mocht tegen Bosna 19 minuten spelen. Het leverde 2 punten (1 op 3 tweepunters, 0 op 1 driepunter), 4 rebounds (allen defensief), 1 steals, 2 turnovers, 2 assists en 2 persoonlijke fouten op. De leiding van de regerend landskampioen constateerde dat Royé in de Europese wedstrijden niet goed genoeg is en dat er dus een tijdelijke vervanger voor de geblesseerde Arvin Slagter moet komen. Sergerio "Teddy" Gipson is gecontracteerd. Of hij tegen BAL reeds mag spelen is mij nog onbekend. Update: inmiddels heeft Donar zelf laten weten dat Gipson morgen speelgerechtigd is. Hij zal vanmiddag dus wel meedoen aan de training. In Bosna deed hij nog niet mee aan de trainingen, hij speelde ook niet terwijl dat wel had gemogen?Het lijkt mij gezien de belangen van wedstrijden in het Europe cuptoernooi verstandiger om Gipson eerst ritme te laten opdoen in de DBL. Bij voorkeur morgenavond tegen BAL. De volgende wedstrijd in de nationale competitie is 4 november. De ploeg speelt dan in en tegen Den Helder. Dit ontbreekt in het programma op de website van de DBL. Ik hoop dat Gipson dan op 7 november kan spelen tegen Le Portel! Als Gipson inderdaad nog een atletische speler is dan kunnen wij hem tegen de Franse ploeg goed gebruiken.

Terug naar de wedstrijd van morgenavond. Donar is de huidige nummer 4 op de ranglijst, BAL is de nummer 8. Er doen dit seizoen 9 clubs mee aan de competitie. Zie hieronder de volledige ranglijst:

  1. Zwolle 4 gespeeld, 4 gewonnen, 0 verloren, 8 punten 
  2. Leiden 3 gespeeld, 3 gewonnen, 0 verloren, 6 punten 
  3. Den Bosch 4 gespeeld, 3 gewonnen, 1 verloren, 6 punten 
  4. Donar 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, 4 punten 
  5. Amsterdam 3 gespeeld, 2 gewonnen, 1 verloren, 4 punten 
  6. Leeuwarden 5 gespeeld, 2 gewonnen, 3 verloren, 4 punten 
  7. Rotterdam 4 gespeeld, 1 gewonnen, 3 verloren, 2 punten 
  8. Weert 4 gespeeld, 0 gewonnen, 4 verloren, 0 punten 
  9. Den Helder 4 gespeeld, 0 gewonnen, 4 verloren, 0 punten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten