Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 18 oktober 2017

Donar vs Le Portel [VERSLAG]

Naar verluidt is het budget van de Franse ploeg iets hoger dan dat van de regerend kampioen van Nederland. Iemand fluisterde mij het bedrag € 3 500 000 in. (Het budget van de trots uit Groningen is € 1 600 000?)

Of de "Fransen" dan ook twee keer zo goed zijn, dat zou in deze wedstrijd wel blijken.

Kwartstanden:
  1. 21 - 17 
  2. 45 - 31 (24 - 14) 
  3. 64 - 50 (19 - 19) 
  4. 77 - 72 (13 - 22) 
Eerste kwart
Le Portel begon met het volgende vijftal aan de wedstrijd: Robert Golden, Jakim Donaldson, Franklin Hassel, Jessie Begarin en Demond Carter. 
Donar startte met Sean Cunningham, Brandyn Curry, Evan Bruinsma, Stephen Domingo en Drago Pasalic. 

Het begin van de wedstrijd was voor de bezoekers. De 2360 toeschouwers moesten dan ook even wachten tot zij mochten gaan zitten. (Het is inmiddels een traditie om te blijven staan tot Donar de eerste score van de wedstrijd heeft gemaakt.) 

Gaandeweg het openingskwart nam Donar het heft in handen. De ploeg wist langzaam doch zeker de wedstrijd te controleren. 

Tweede kwart 
Le Portel begon aan dit kwart met Chukwudinma Odiakosa, Jean-Victor Traoré, Benoit Mangin, Gary Chathuant & Mohamed Hachad. 
Aron Royé, Jason Dourisseau, Thomas Koenis, Brandyn Curry & Stephen Domingo waren de spelers van Donar die aan dit kwart begonnen.

Donar kreeg nóg meer controle over de wedstrijd getuige het feit dat de marge 10 punten groter werd. 

Derde kwart
Voor Le Portel werden Robert Golden, Benoit Mangin, Jakim Donaldson, Gary Cathuant & Franklin Hassel in het veld gestuurd. 
Donar begon aan dit kwart met Sean Cunningham, Brandyn Curry, Evan Bruinsma, Stephen Domingo & Drago Pasalic.

Het lukte maar niet om de marge verder te vergroten. Zo nam Erik Braal een time-out bij de stand 55 - 41. Nog steeds 14 punten verschil. Zoals bij rust.

Achteraf bleek dit een voorbode. Beide ploegen hielden elkaar dit kwart in balans.

Vierde kwart 
Ik weet niet welke spelers er begonnen aan dit kwart. 

In de loop van dit kwart wist Donar zichzelf iets meer ruimte te creëren. De voorsprong liep op naar 18 punten: 75 - 57. Na een time-out (Le Portel) bij de stand 70 - 57 zag de coach van de gasten zich genoodzaakt om weer een time-out te nemen toen er die bewuste 75 - 57 op het scorebord stond. 

Tot en met dit moment speelde het team overwegend het zo befaamde én prachtige Donar-basketball: circulatie van de bal, scoren uit assists en degelijke team-defense.

Het was spijtig genoeg een gouden greep. De laatste minuten waren goed voor een 2 - 15 score in het nadeel van de "thuisploeg". Dit tussen aanhalingstekens omdat Donar niet in MartiniPlaza speelde, maar in Leek. 

Een lichte teleurstelling dat het verschil uiteindelijk slechts 5 punten was. Maar ... 't kon minder! De wedstrijd werd wél gewonnen. Dat was in de kwalificatiewedstrijden van het Champions League toernooi niet gelukt. 

Hartelijk dank burgemeester Hoekstra, medewerk(st)ers van het sportcentrum en anderen die zich hebben ingezet voor deze verhuizing! 

De avond begon spijtig genoeg met een geweldige domper. In een e-mail had nota bene de club zélf opgeroepen om vroeg naar de hal te komen. Vele fans hadden gehoor gegeven aan dit "verzoek" c.q. deze waarschuwing (voor drukte). Maar ... het ontvangst bij de ingang was knullig én ongastvrij. Van klantvriendelijkheid heeft de club weinig verstand. Een schande. 

Fans die in het restaurant zaten te eten werden achter hun borden vandaan gejaagd. Het toilet was niet toegankelijk voor mensen die net aangekomen waren bij de hal. (Nou ja, men liet fans onder streng toezicht nog wel een plasje plegen. Dopingcontroleurs knijpen de oogjes meer toe dan de crew van onze club.) 

In het sportcentrum werden trainingen afgewerkt van een dansclub en een volleybal vereniging. Die trainingen mochten, heel begrijpelijk, niet verstoord worden. Maar ... dan hadden die zalen toch wel gesloten kunnen blijven? Waarom dan de toegang tot het restaurant en de toiletten blokkeren? 

Dat medewerkers ook nog eens het lef hebben om te beweren dat dit in MartiniPlaza ook zo is, is een grof schandaal. Betreurenswaardig deze anti-reclame van de club zelf! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten