Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 21 oktober 2017

DBL 21 & 22 oktober 2017

Vier wedstrijden staan er op het programma voor dit weekend.
  1. Den Helder Suns vs B.S. Leiden
  2. Basketball-academie Limburg (Weert) vs Apollo (Amsterdam)
  3. Aris (Leeuwarden) vs Rotterdam
  4. Landstede (Zwolle) vs Den Bosch
Landstede vs Den Bosch wordt op zondagmiddag gespeeld. De andere wedstrijden op zaterdagavond.

• Aris vs Rotterdam = 34 - 35
Den Helder: veel geknoei in het eerste kwart (eenvoudig balverlies) maar lijkt redelijk bij te blijven
Leiden: redelijk veel scorend (op weg naar de 100 punten) maar krijgt in de 1e helft evenveel punten tegen
BAL: komt in de 1e helft op een 10 - 20 achterstand maar weet de achterstand bij rust te beperken tot 4 punten
Apollo: neemt een 10 - 20 voorsprong maar ziet dat na 1 helft de voorsprong slechts 4 punten bedraagt
Aris: laag schotpercentage (zowel 'fieldgoals' als vrije worpen), heeft verdedigend geen grip op Kanda Kanyinda & Setty
Rotterdam: weet halverwege aan de leiding te gaan (1 punt verschil) maar dat is niet helemaal de verdienste van de Rotterdamse ploeg
  • Den Helder vs Leiden = 63 - 73
  • BAL vs Apollo = 45 - 54
  • Den Helder vs Leiden = 78 - 100
  • BAL vs Apollo = 54 - 79
  • Aris vs Rotterdam = 56 - 55
Den Helder vs Leiden: een vrij hoge uitslag. Opnieuw blijkt hoe zwak de verdediging van de Leidenaren is.

BAL vs Apollo: geen verrassing wél frustrerend. De club uit Weert behoort ook dit seizoen tot het afvoerputje van de DBL. Gaat de ploeg dit seizoen nog een wedstrijd winnen?

Aris vs Rotterdam: met nog zo'n 4 minuten te spelen neemt Aris een time-out. De ploeg uit Rotterdam stond op dat moment 6 punten voor. Aris speelt slordig aan beide kanten van het veld. In de aanval worden veel schoten gemist, in de verdediging staan de Friezen makkelijk rebounds toe aan de gasten. De ploeg is geen team. Het lijkt er weliswaar op dat de spelers voor elkaar werken maar men is niet op elkaar ingespeeld. Verder heeft het er de schijn van dat er een te duidelijke opdracht is wie mogen schieten (te vaak neemt een speler die vrij staat niet het schot, de bal wordt doorgespeeld naar een ploeggenoot waar een verdediger zo dicht op staat dat die zijn handen in de spreekwoordelijke broekzakken van de aanvaller kan doen).

Eindstand Aris vs Rotterdam = 69 - 80.

Heel matig spel van de Leeuwardenaren. De ploeg liet zich regelmatig verschalken als zij moest verdedigen, en nog vaker deed men in de aanval geen slimme dingen (selectie van passes en schoten die niet goed was).

Landstede (Zwolle) heeft de thuiswedstrijd met 72 - 65 gewonnen van Den Bosch. Gemakkelijk ging het zeker niet. Beide ploegen speelden matig.

Kwartstanden:
  1. 19 - 20
  2. 33 - 38 (14 - 18)
  3. 54 - 48 (21 - 10)
  4. 72 - 65 (18 - 17)
De thuisploeg maakte het verschil in de 2e helft (met name 3e kwart) als het gaat om gemaakte punten. Wat in het 2e kwart punten kostte was de gehele wedstrijd de trend: slecht (slap) verdedigen en forceren in de aanval. (Domme keuze voor de verkeerde optie (passen, schieten).)