Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 8 oktober 2017

Clayton Vette

Wat had ik hem graag naar Donar zien komen in de zomer!

Niet in plaats van Evan Bruinsma, die in mijn ogen echt een goede speler is, maar als extra speler. Dus ook niet in plaats van Thomas Koenis (voldoende goede Nederlanders zijn nodig!).

Home grown players

De FIBA stelt een eis als het gaat om het aantal home grown players. (Spelers die in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar minimaal 3 jaar in het land hebben gespeeld van de club waarvoor zij nu spelen.) Mijns inziens moet jij die posities als eerste invullen met toppers (internationals).

Wij, Donar, doen dat redelijk met Arvin Slagter, Thomas Koenis en Aron Royé. Onze "jeugd"spelers voldoen ook aan die eis maar zij komen in de rotatie weinig voor. In de wedstrijden van het Europe cuptoernooi zullen zei niet of nauwelijks in actie komen, zo is mijn verwachting. Ook niet zo lang Slagter niet inzetbaar is.

De wedstrijden die nu (de komende maanden) gespeeld worden dienen een ander belang: als team beter worden zodat wij in mei de titel met succes verdedigen.

Buitenlanders

De club mag nu maximaal 5 buitenlanders contracteren. Wij hebben er nu 4 omdat Bruinsma nog niet geldt als Nederlander. Voor een 5e speler is gezien de spelregel ruimte. Financieel gezien is dat wellicht een ander verhaal.

Overig

Als club hoef jij dus geen 5 buitenlanders te contracteren. Naast de 5 buitenlanders en het minum aantal 'home grown players' mag jij als club nog meer spelers contracteren. Zoals bijvoorbeeld Nederlandse - Amerikanen. Wij hebben er nu 2: Sean Cunningham (dubbel paspoort vanwege een Amerikaanse vader en een Nederlandse moeder) en Jason Dourisseau (dubbel paspoort vanwege huwelijk met een Nederlandse (Groningse)). Bruinsma (zoon van Friesche ouders) komt hier wel voor in aanmerking maar heeft die status nog niet.

Nederlandse internationals die niet in Nederland hun jeugdopleiding hebben genoten vallen ook in deze categorie. Zoals (tenminste dat denk ik) Charlon Kloof. Hoe dat zit met spelers als Thomas van der Mars, Jito Kok, Roeland Schaftenaar weet ik niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten