Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 25 oktober 2017

Bosna vs Donar [LIVEblog]

Een LIVEblog. Ik bekijk de wedstrijd zo helder mogelijk doch wel (positief) kritisch.

Helder, kraak helder. Als door een schoon raam. ;) Ik vertrouw erop dat de verdediging van Donar degelijk is als een robuust kozijn. Ja, u vat 'm vast. Dit is allemaal een verwijzing naar de nieuwe shirtsponsor: Hepro. Zo, nu wij al die sluikreclame gehad hebben over tot de orde van de wedstrijd.

Gisteren werd de wedstrijd Le Portel vs Antwerp Giants gespeeld. De Fransen wonnen deze wedstrijd met 94 - 79. (Dus we zijn gewaarschuwd! Op dinsdag 7 november spelen wij in en tegen Le Portel.)

Eindstand: 43 - 72. (10 - 22 in het laatste kwart.)

Time-out Bosna: 40 - 66. Nog 1 minuut en 53 seconden te spelen.

Onsportieve fout #44 van Bosna. 2 vrije worpen (Cunningham) + balbezit. Sean Cunningham schiet 1 van de 2 vrije worpen raak. Het balbezit levert niets op.

Wij pakken te weinig rebounds. Lukt het ons, straks met Gipson, om dit te verbeteren?

Het lukt ons niet om een 'break' goed uit te spelen.

Nou ... het begin van het slotkwart lijkt voor ons. Cunningham zorgt met 2 vrije worpen voor de 0 - 2 in de eerste minuut van het 4e kwart.

In het openingskwart leek het erop dat Donar goed, fris én scherp was. Dit was als een korte opleving. Het 2e én 3e kwart waren slecht. Het niveau is per kwart afgenomen. Gelukkig profiteren de Bosniërs niet van het zeer beroerde spel van Donar.

Het 3e kwart wordt afgesloten met een 33 - 50 stand. (11 - 11 in dit kwart.)

Time-out Bosna: 32 - 47.

Time-out (Donar): 28 - 41. Bosna opende dit kwart met een 4 - 0 spurt. Vervolgens een score van Curry gevolgd door scores (o.a. 1 benutte vrije worp) van de Bosnische ploeg.

Slecht begin van het 3e kwart: we krijgen te makkelijk een score tegen, in de aanval die daarop volgt lijden wij simpel balverlies (slechte pass).

Ruststand: 22 - 39 (stand in dit kwart: 18 - 19)

Pijnlijk voorbeeld: met nog 4 seconden te spelen in de eerste helft nemen wij de bal in. Wij kiezen er niet voor om de aanval goed op te bouwen (en wellicht te weinig tijd te hebben voor een schot) maar gooien de bal meteen over de middellijn. Bosna weet de pass te onderscheppen. Zij gaan voor een schot, wij maken een domme P. Gevolg: 2 vrije worpen. Die zijn vervolgens beiden raak.

Wij spelen slordig. Zijn aan beide kanten (verdediging en aanval) niet scherp. De thuisploeg profiteert. Al is de voorsprong ogenschijnlijk comfortabel. Mijns inziens laten wij na om te werken aan ons doelsaldo.

Het gaat iets beter nu. Met nog zo'n 4,5 minuten te spelen in het tweede kwart staat er een 11 - 33 stand op het scorebord.

Time-out Bosna: 9 - 25.

Dunk van Stephen Domingo brengt de stand op 9 - 25.

De eerste minuten van het tweede kwart zijn voor de gastheren.

Time-out Donar: 6 - 20. Onze voorsprong komt in gevaar. Wij staan onder druk.

De stand is aan het einde van het eerste kwart: 4 - 20. Voor de duidelijkheid: ik begin altijd met de score voor de thuisploeg, dat is in deze wedstrijd Bosna. Er wordt nu gespeeld in Sarajevo.

Het begin is voor Donar: een 0 - 9 run. En ook na ruim 5 minuten spelen, bij een 2 - 13 stand, is de voorsprong comfortabel. Prachtig decor deze topsporthal! Man, deze ultra moderne zaal maakt mij als Donar-supporter vreselijk jaloers. Mijn afgunst druipt van mijn gezicht zo zit ik kwijlend van bewondering te kijken naar deze accommodatie.