Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 13 oktober 2017

Rotterdam vs Donar [VOORBESCHOUWING]

Beide ploegen behoren op dit moment, op de ranglijst, niet tot de top 4. Dat is wat betreft Rotterdam geen verrassing. Maar Donar stelt lichtelijk teleur.

Lichtelijk omdat de ploeg donderdag 12 oktober de thuiswedstrijd tegen Apollo (Amsterdam) won. Én omdat er toch wel een plausibele verklaring is voor de nederlagen tegen Landstede Zwolle (Supercup) en Leiden (1e competitiewedstrijd van dit seizoen): vermoeidheid. Het spelen van 6 wedstrijden in 13 dagen tijd (kwalificatie Champions League), en met de wedstrijden tegen Zwolle & Leiden, 8 wedstrijden in een periode van 18 dagen, eiste zijn tol.

Rotterdam heeft nu 2 nederlagen geleden: tegen Apollo thuis en tegen Landstede uit. Doelsaldo - 22.

Donar verloor uit tegen Leiden (75 - 63) en won thuis tegen Apollo (88 - 55). Doelsaldo: + 21.

Rotterdam uit lastig? Dat zou het, ondanks dat de ploeg inmiddels op volle "sterkte" is, niet het geval mogen zijn. De oefenwedstrijd (Donar vs Rotterdam) werd makkelijk gewonnen: 116 - 47. Ik verwacht nu geen uitslag met bijna 70 punten verschil. Maar ... 50 zou er, als de regerend landskampioen speelt zoals zij kan, wel in moeten zitten. Voor de stand op de ranglijst maakt het weinig uit of het 25 of 50 punten verschil is. Bovendien is het nog erg vroeg in het seizoen.

Op iedere positie is Donar beter dan de Rotterdamse formatie. Dit zal dan ook moeten blijken uit het spel én de uitslag. Met het oog op de wedstrijd in het Europe cuptoernooi zullen de 8 contractspelers flink aanbod komen. De "jeugd" zal later in het seizoen hopelijk mogen spelen tegen de zwakke ploegen uit de DBL.

De meeste dreiging namens de Rotterdammers komt van Ordane Kanda Kanyinda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten