Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 15 december 2013

Anti witte pieten

Een discussie in de voorbije maand (november) ging over zwarte piet. Ik ben tegen dit fenomeen aangezien de historische feiten én insteek getuigen van slavernij en racisme.

Maar ... ik ben ook tegen witte pieten! Zeker als die samen met de "goed" heiligman rondlopen op een basketballveld met een fluit in hun monden.

Let op: mijn favoriete ploeg won, beide ploegen hadden last van de waardeloze arbitrage (van partijdigheid was nauwelijks sprake, wel had de thuisploeg over de gehele wedstrijd meer voordeel van de beslissingen van de scheidsrechtertjes) en je moet eerst kijken naar wat je (als) ploeg zelf fout doet in technisch en tactisch opzicht. Maar het gebrek aan kwaliteit bij de mannetjes in oranje shirtjes is schandalig! Onzinnige onsportieve fouten, te kinderachtig gegeven persoonlijke fouten, inconsequente beslissingen. Het was zoals bijna altijd dramatisch.

Sinterklaas en de twee witte pieten deelden regelmatig cadeautjes uit. Op inconsequente wijze, dat dan natuurlijk weer wél. Maar, wie het Nederlandse basketball al enige tijd volgt, die zal hierover beslist niet verrast zijn.

Jeff Robinson, die werd gehaald als tijdelijke vervanger voor Dan Coleman maar die zo goed beviel dat Donar hem wel een contract tot en met het einde van het seizoen wilde geven, speelde niet. De forward afkomstig uit de USA heeft overduidelijk zijn langste tijd gehad bij de Groninger basketballorganisatie. Al zegt hij in een interview met rtv Noord dat hij de kans 95% acht dat hij bij Donar blijft. http://rtvnoord.nl/gemist/videoplayerod_ie9.asp?v=26662&size=groot

De fans zijn er verdrietig om. Natuurlijk wint een ploeg geen titel (of beker) dankzij 1 speler maar dat Robinson een goede speler is (gezien het niveau in de Nederlandse eredivisie) moet toch duidelijk zijn. Waar hij naar toe gaat? De kans lijkt aanwezig dat hij overstapt naar een andere club in de DBL. (Leiden is kandidaat, Den Helder wordt ook genoemd.)

Je zal het, als Donar-supporter, toch gaan beleven dat Robinson met zijn nieuwe ploeg in het bekertoernooi of de play-offs wint van Donar en in die wedstrijd de mvp (most valuable player) wordt. Ik wil er niet aan denken maar deze gedachte schiet me (logischerwijs) wel te binnen.

Gezien de financiële problemen wil je niet dat de organisatie zich nog verder in de nesten werkt. Wél vind ik dat men al veel eerder zekerheid had moeten geven aan Robinson. En, dat de makelaar van Robinson mogelijk de prijs heeft opgedreven? Dat mag geen verrassing zijn. Zo werken agenten.

Over de wedstrijd zelf: die was niet goed, maar wel redelijk spannend. Patrick Richard (Magixx) en Cashmere Wright (Donar) waren scorend productief. Wright blijf ik defensief erg kwetsbaar en zwak vinden. Al na een schijnbeweging is hij zijn directe tegenstander kwijt. (Vanmiddag schudde Dimeo van der Horst hem makkelijk van zich af.)

Van der Horst (die wel snel in foutenlast kwam) speelde degelijk. Mladenovic speelde zeker niet slecht maar zijn schoten (wel goed gekozen) vielen vaak niet. Vermeulen kreeg veel te veel ruimte. Hij schoot dan ook, geheel vrijstaand, diverse driepunters raak. Magixx bood moedig weerstand.

Dourisseau toonde vanmiddag weer iets van zijn klasse. Al in de beginfase zat hij er twee keer goed bij. Het waren net geen steals. Koenis speelt niet flitsend maar pakte 7 punten en diverse rebounds. Slagter gaf een behoorlijk aantal assists.

Ik ben er niet zeker van dat de ploeg met meer Nederlanders niet zo veel wedstrijden zou winnen. Hangt er vanaf hoe de totale selectie is én hoe de coach & spelersgroep bij elkaar blijken te passen.

Misschien dat we volgend seizoen die keuze wel moeten maken (het dan eigenlijk geen keuze is)? In een jaar tijd een bedrag van bijna € 300000 er doorheen jagen? (Wat iemand me vertelde. Als dat waar is ...) De ontslagen medewerkster van het managementbureau was te kritisch? Haar vertrek heeft de organisatie een fors bedrag gekost aan proceskosten? Op dit moment ben ik sceptisch over de toekomst. Hopelijk valt het mee en komt alles goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten