Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

maandag 23 december 2013

Van Armoe tot Zooitje!

Al jaren gaat het niet goed met het basketball in Nederland! Dat zelfs mensen die vroeger hun functie binnen het wereldje fanatiek vervulden nu met steeds minder enthousiasme beleven, dat is triest. Let op: geen triest gedrag van deze personen maar een trieste situatie van de sport.

Een sport waarin weliswaar mensen rondlopen die zeggen aan topsport te willen doen, maar de status van de sport is amateurisme.

Op ibasketball een discussie over de vrouweneredivisie (en uitwijding naar de andere takken). Hier zegt iemand dat het feitelijk onjuist is dat Cunningham een genaturaliseerde speler is. De internationale bond heeft het niet over naturalisatie. Cunningham heeft een dubbel paspoort. Je dient voor je 16e een interland te hebben gespeeld voor een van beide landen om later voor dat land te mogen uitkomen zonder te worden gezien als 'geen oorspronkelijke nationaliteit'.

Het CTO? Draait op subsidie van het NOC/NSF (de clubs in de eredivisie niet), krijgen subsidie van de gemeente Amsterdam (diverse clubs krijgen geen subsidie van de gemeente van de plaats waar hun hal staat), worden gefinanceerd door leden van de NBB (dus door clubs, ook eredivisie). Geen eerlijke vorm van concurrentie.

Rolstoelbasketbal is misschien als sport, gezien de internationale status, minder aansprekend dan valide basketball maar ... de resultaten van de rolstoelploegen zijn al jaren veel beter dan die van de valide ploegen.

Eerder al schreef ik over de toestand binnen het vrouwenbasketball.

Iemand geeft aan dat je een beleid zou moeten maken voor 5 jaren, zodat clubs weten waar ze aan toe zijn. Dat helpt niet aangezien clubs aan het begin van het ene seizoen niet weten of ze het seizoen erop nog wel bestaan.

Vandaag kwam GasTerra Flames en een voorlopige verklaring over hun financiĆ«le positie. Schatting: een verlies van € 190000. En, hiermee is het eigen vermogen geheel verdwenen. Naar verwachting aan het einde van het lopende seizoen, als daar nu al geen sprake van is, een fikse schuld. Ik verwacht meer dan € 100000.

Na het vertrek van de voorzitter nu het vertrek van de penningmeester. Speler Jeff Robinson blijft niet. Men zegt dat hij te veel salaris wil. Dat zal deels het geval zijn (Hij vraagt meer dan er beschikbaar is? Ja, dan vraagt hij sowieso al te veel.) maar vergeet niet dat het allemaal erg lang heeft geduurd. De speler voelt zich niet gewaardeerd. Hij vindt dat hij niet goed behandeld wordt. Ik gooi hiermee niet zo maar een balletje op.

Wat een rommel binnen de organisatie! Hopelijk voor de toekomst structurele beterschap. Dat de vorige penningmeester, Bart Wittens, de organisatie de helpende hand aanreikt is prettig maar ... er zal nog veel meer moeten gebeuren (denk ik).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten