Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 29 december 2013

Jaaroverzicht

Vanavond zond de NOS het overzicht van het sportjaar uit. Daarbij aandacht voor Mollema & Ten Dam. Wielrenners van de formatie die sinds dit jaar Belkin (fabrikant van randapparatuur voor computers) als sponsor heeft. Daarvoor was de naam van de ploeg Blanco (geen sponsor) en daarvoor, je zou bijna denken dat Blanco op een cheque slaat, Rabobank.

Ik zal het jaaroverzicht over Donar korthouden: in mei werd de club uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs. (De aftocht in het bekertoernooi had al veel eerder plaatsgevonden.) Deze maand kwam de club met triest nieuws over haar financiƫle positie. Nieuws wat sommigen al lang zagen aankomen. Maar, te veel figuren wilden er niets van weten. Ze reageren nu zelfs gefrustreerd als je meldt dat je wel gelijk hebt. Dan vinden ze je arrogant enz.

Donar wil graag bindin met de regio. Het is iets van Rabobank ook wil. Misschien dat een goed bestuur aan de slag kan met Rabobank Nederland als sponsor?

De vorige voorzitter, Schuur, is medewerker van Rabobank stad Groningen. Heeft daar een prominente functie. Ik denk echter niet dat hij zal willen terugkeren. Hij heeft de club toen op de rails gekregen maar heeft ook een paar merkwaardige dingen gedaan. En, in zijn laatste maanden ontstond (in ieder geval bij mij) het idee & gevoel dat het de club financieel gezien niet goed ging en het bestuur daarom besloot om af te treden. De bedreiging, die was geuit, leek een welkom excuus.

De keuze voor Salem leek noodgedwongen. Terwijl ongeveer een jaar eerder nog optimistische geluiden te horen waren over de financiƫle positie. Men sprak ineens van minder geld te besteden, van een noodzaak om te bezuinigen.

Tijd voor een heel andere koers! Tijd ook voor mensen die, als de club het landskampioenschap en de beker niet wint, spreken van een verloren van seizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten