Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 18 december 2013

Revolutie?

GasTerra stopt aan het einde van het seizoen als sponsor van Donar (thans spelend onder de naam GasTerra Flames). Hans Haerkens is d.d. 17 december 2013 afgetreden als voorzitter van het bestuur van Donar.

Tijd voor een andere wind! Een aantal zaken gaan goed, een aantal dingen waren goed en een aantal punten kan echt beter.

Goed:
- binding met en zorg voor de regio (stad en ommeland); neem als voorbeeld de actie voor de voedselbank, de clinics van health energizer

Ging goed:
- voorzichtigheid ten aanzien van de begroting

Kan (en moet) beter:
- ontwikkeling van jeugdspelers (eerder jeugdspelers laten instromen, meer speeltijd voor jonge spelers)
- terughalen van spelers die je ooit zelf hebt opgeleid en die nu elders gerijpt zijn
- beperken van het aantal niet Nederlandse spelers
- bijdragen aan ontwikkeling van het rtc, het rtc zou meer trainers moeten opleiden én coachen (de jeugdopleiding in rayon Noord is al decennia lang zwak) zodat de clubs in de provincies hun jeugd beter opleiden (de selectie aan de poort van het rtc moet veel strenger worden)
- minder de focus leggen op entertainment rond het veld
- deelname aan een Europees bekertoernooi
- sturen van arbitrage (We accepteren het geknoei van scheidsrechters. We leveren geen kritiek, we gaan niet over tot een boycot. Dat moet anders!)
- plaatsindeling op de tribunes (Daar waar nu het uitvak zit, daar moet een deel van de harde kern komen te zitten. Het andere deel moet achter de bank van de tegenstanders komen te zitten. Daar waar nu een deel van de BBC zit.)

Ik hoop op twee grote, regionale bedrijven die de sponsoring op zich nemen. De een als hoofdsponsor (tevens naamsponsor van de club én de hal), de ander als grootste co-sponsor die de ontwikkeling van de jeugdopleiding én breedtesport in stad & ommeland sterker maakt (en hopelijk tevens als sponsor van een vrouweneredivisieploeg (met daarin de terugkeer van speelsters die international zijn, en (een deel van) hun jeugdopleiding in Groningen hebben genoten!).

Maak, zonder de ambitie om de top van Nederland te zijn, van Donar veel meer een Groningse club. Binding met de regio vraagt ook binding van het publiek met de spelers. En, dan doel ik niet op allerlei tuinfeestjes waar supporters en spelers samen komen maar het kunnen genieten van lokale helden. Het is veel te lang geleden dat er in Donar 1 een speler een volwaardige rol had, die in Groningen zijn jeugdopleiding heeft gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten