Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 21 december 2013

Directeur?

Een betaalde directeur? Voor een organisatie als Donar, met een budget van iets meer dan € 1 miljoen?

Geen goed idee. Zo'n directeur moet dan € 100000 tot 200000 gaan kosten. Een bedrag voor 1 werknemer, terwijl je voor dat bedrag mogelijk twee goede spelers kunt contracteren.

Je houdt dan, samen met de kosten voor zaalhuur, slechts zo'n € 700000 over. Waarmee je een selectie van 10 tot 12 spelers moet financieren. Vergeet niet dat je ook geld moet reserveren (10% van je begroting).

Nee, je moet het wel doen met vrijwilligers in het bestuur. Je moet alleen de juiste mensen weten te vinden! Mensen met een realistisch beeld, met een realistisch doel. Niet iemand die met zijn hoofd in de NBA loopt. Die meent dat een basketballwedstrijd gespeeld dient te worden in een discotheek met een waardeloze dj.

Er zijn de afgelopen jaren te veel fouten gemaakt:
1. de benoeming van Hakim Salem (Aardige vent die het goed voor heeft gehad met de club, die zeker zijn best deed om te presteren. Maar, het lukte niet. Te onervaren?)
2. het contracteren van spelers als Bell, Wesby, McCleery, De Randamie, Miller
3. het gebruik van Kingma (die had in de eerste maanden veel meer rust moeten hebben)
4. het contracteren van Jansen en Rohnert
5. het contracteren van Skelin

We hadden, na het ontslag van Salem het seizoen denk ik beter af kunnen maken met een interim-coach uit eigen gelederen. Dan hadden we afgelopen zomer kunnen proberen om Braal te contracteren. Goedkoper (dan moeten betalen voor twee coaches terwijl er maar een voor de groep staat) en waarschijnlijk structureel beter voor de lange termijn (ontwikkeling van jeugdspelers: Skelin geeft jonge spelers als Van der Ark en Bouwknecht alleen de kans als de ploeg ver voor of ver achter staat).

De selectie lijkt dit seizoen te bestaan uit goede spelers. Maar wel spelers die mijns inziens niet zo goedkoop zijn, en ik vind dat de verdeling outside - inside niet in balans is. Te weinig point-guards (Met alle respect voor Maarten Bouwknecht maar ... na Cashmere Wright komt er geen echte point-guard die een betrouwbare eredivisiespeler is. Die in de play-offs, indien nodig, bijna de hele wedstrijd kan spelen.), veel shooting-guards (4), weinig centers (1: Bekkering, Craig O. zijn geen centers. Alleen Koenis is een echte center.). En, hij speelt zelden meer dan 20 minuten per wedstrijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten