Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 12 december 2013

Schuld?

Op een spandoek stond de tekst "zwarte cijfers". Op het gastenboek wordt gesproken over "rode cijfers". Hoe je het ook noemt, ik begrijp dat men hetzelfde bedoelt: Donar kampt wéér met schulden!

Verrassend? Nee, allerminst! 1. Het vertrek van het vorige bestuur (Rob Schuur c.s.) heb ik altijd verdacht gevonden, 2. Vorig seizoen was men nog salaris kwijt aan coach Salem en speler Maurice Miller, 3. Men contracteerde tijdens het seizoen Rogier Jansen en Nate Rohnert (een meevaller (begroting was door het vorige bestuur te voorzichtig opgesteld)) zo werd gezegd., 4. Als vervanger van Salem (ontslag) moest er natuurlijk wel een nieuwe coach komen. Die vacature werd niet intern vervuld maar men haalde Ivica Skelin., 5. Al vorig seizoen kon het huidige bestuur (op zijn minst) vermoeden dat GasTerra het sponsorcontract niet verlengt. Toen al had het bestuur op zoek moeten gaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Ik vermoed dat dit ook wel is gebeurd maar dat kandidaten schrokken van de financiële positie van de club. Want als je als sponsor eerst allerlei schulden moet vereffenen?, 6. Al opgemerkt: het feit dat een financieel verslag (lees: goedkeuring van een accountant) zo lang op zich laat wachten is zeker niet geruststellend., 7. Dat sponsoren (BBC) niet bereid zijn om een contractverlenging voor Jeff Robinson te betalen zegt ook niet weinig. Men wilde de financiële cijfers zien. Of men die niet heeft gezien of dat men daar van geschrokken is, ik weet het niet maar als men ze niet gezien heeft, dan is dat mijns inziens veel zeggend.

In het Dagblad van het Noorden heeft een artikel gestaan? Online is dit in ieder geval niet te vinden.

Waarom overkomt 'ons' dit zo vaak!?! Waarom nu een bestuur dat wél geld uitgeeft aan vermaak maar geen geld overhoudt om een goede speler te kunnen contracteren? Waarom seizoenkaarten en passepartouts niet wat goedkoper maken in plaats van te constateren dat een zaal mogelijk leeg blijft en dan maar gratis kaarten te gaan verstrekken?! Waarom posities opvullen met (denk ik) dure spelers (Arvin Slagter en Quentin Pryor) terwijl je goedkopere spelers (ik denk aan Stefan Mladenovic en Valentijn Lietmeijer) had kunnen contracteren?!

Zorgwekkend. Ook al pakt de club dit seizoen de nationale beker én het landskampioenschap, veel vertrouwen zal een bedrijf er niet in hebben dat sponsoring nuttig is voor haar. Donar weer naar het walhalla?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten