Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 24 december 2013

NIEUWE BEGROTING!!!

Als je er (mogelijk) meer dan € 200000 doorheen weet te jagen in 1! seizoen, dan verdien je wel een prijs. Geen schoonheidsprijs, zoals u mogelijk niet zult begrijpen.

Tijd voor een andere begroting!

Inkomsten:
1. doorlopende sponsorcontracten

Uitgaven:
1. salarissen voor het nieuwe seizoen (zie contracten)
2. zaalhuur
3. licentie DBL
4. kosten voor vervoer, materiaal enz.
5. overig (hoewel je dat misschien verder dient te splitsen)

Let op: nieuwe sponsorcontracten, de verkochte seizoenkaarten en mogelijke recette uit verkoop van losse kaarten worden voor het nieuwe seizoen niet meegenomen als inkomsten. De bedragen die hiervoor binnenkomen worden op een spaarrekening gezet en in het volgende seizoen ingezet als reserve. Kortom: je loopt steeds een stap achter op het gebied van inkomsten, maar in de pas als het gaat om uitgaven. Je past je uitgaven aan naar het bedrag aan inkomsten wat je in je begroting hebt opgenomen. Reserve telt niet mee als inkomsten, en geef je dus niet uit, het telt wel mee als vermogen.

Van de geplande inkomsten (doorlopende sponsorcontracten) dien je 10% vrij te maken als reserve. Waarom inkomsten uit kaartverkoop een seizoen later niet uitgeven? Omdat je het seizoen daarna, door een daling in de kaartverkoop, wel eens over minder vermogen zou kunnen beschikken. Terwijl je zo veel mogelijk ieder jaar op dezelfde begroting moet draaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten