Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zaterdag 14 december 2013

Groene Uilen lijden twee keer verlies

Groene Uilen vrouwen 1 én Groene Uilen mannen 1 verloren vanavond beiden hun wedstrijd. De vrouwen leden een nederlaag tegen de Jolly Jumpers uit Tubbergen, de mannen moesten hun meerdere erkennen in de Cangeroes uit Utrecht.

Beide bezoekende ploegen wonnen terecht. Zo eerlijk dien je denk ik te zijn. Het spel van beide ploegen van de Groene Uilen was niet goed.

De meiden lieten vooral veel liggen in de verdediging (De 'baseline' werd voortdurend vrij gelaten, en met name Judith Beld profiteerde daar slim van. Verder stond de ploeg te suffen als het ging om het pakken van de 'rebounds'.) terwijl de jongens aanvallend onmachtig waren. Dit in tegenstelling tot hun opponenten: zij schoten tegen een hoog percentage, en daar waren diverse driepunters bij.

De Tukkerse meiden misten twee centers: Merlin Lammerink (blessure aan enkel/knie én aan een vinger (daar was tijdens een training een bal op gekomen) en Mayella Kuikhoven (gestopt wegens een verhuizing naar Groningen (i.v.m. werk), zij was niet als toeschouwer aanwezig). Ook Myrthe Beld ontbrak nog. Zij is, na herstel van een blessure aan de achillespees, inmiddels wel weer in training. Na de jaarwisseling zal zij vermoedelijk weer gaan spelen. Mogelijk in de eredivisie.

Het is een waardeloze zaak dat men moet gaan goochelen met deelname aan de eredivisie. DAS Delft wil niet (heeft dat inmiddels aangegeven bij de NBB/VEC) en ook US Amsterdam schijnt niet in de eredivisie te willen uitkomen. Jolly Jumpers, Cangeroes én Groene Uilen zijn allen benaderd met de vraag (het verzoek?) of ze willen gaan spelen in de eredivisie.

De speelsters van de ploeg uit Overijssel (Jolly Jumpers) schijnen dat in meerderheid wel te willen. Dat drie meiden dan zowel vrouweneredivisie áls meiden under 20 eredivisie spelen is niet iets waar men heel blij van wordt (de combinatie promotiedivisie en meiden under 20 eredivisie zou men liever zien) maar ze gaan de uitdaging graag aan.

Cangeroes lijkt mij niet zo gretig te zijn. In hun ploeg zitten nu juist meiden die het wel prettig vonden om een niveau lager te gaan spelen, zodat er minder trainingsavonden zouden zijn. Dat maakt de combinatie met studeren makkelijker.

Groene Uilen staat er niet afwijzend tegenover. Je kunt/mag gezien de uitslagen en het vertoonde spel misschien wel twijfelen aan het nut van spelen in de eredivisie. Ook omdat de ploeg conditioneel niet heel geweldig oogt. Een aantal meiden speelde nooit eerder in de promotiedivisie, laat staan de eredivisie. Bony speelde vorig seizoen rayon hoofdklasse, Hanne speelde interrayonaal under 18 + eredivisie under 20 en Loïs speelde ook interrayonaal under 18.

Zet dat eens af tegen de ploeg waar ze vanavond tegen speelden: Judith Beld (eredivisie), Milou Dekker (eredivisie), Pien Nijhuis (eredivisie), Liz Schröder (eredivisie). En, dan heb ik het over eredivisie vrouwen.

Ervaring op doen in de promotiedivisie lijkt dan ook logischer/verstandiger. A.s. dinsdag wordt bekend gemaakt welke ploegen er na de jaarwisseling gaan spelen in de eredivisie. Dus niet meteen na dit weekend op basis van de standen in de diverse groepen van de combinatiedivisie.

(DAS 10 gespeeld, 12 punten. Jolly Jumpers 10 gespeeld, 10 punten. US en Lions spelen op zondagmiddag nog tegen elkaar.)

Nogmaals: een heel slechte zaak dat het zo moet. Of je een ploeg moet verplichten om in de eredivisie te gaan spelen omdat ze tot de beste nummers 3 behoren? Mwoah. Je kan wel zeggen hadden ze maar geen 3e moeten worden. Wil je echter dat ze opzettelijk wedstrijden gaan verliezen van ploegen die dus eigenlijk minder goed zijn, maar op zo'n manier overwinningen cadeau krijgen? Ik vind dat je dat niet moet willen als bond.

Je niet inschrijven voor de combinatiedivisie? Ook geen optie, want dan mag je ook niet uitkomen in de promotiedivisie. Dan moet een ploeg gaan spelen in het rayon, waar het veel te goed voor is?!

Denk dat men bij de bond eens goed moet bedenken hoe zinvol het is om een competitie met 8 ploegen (eredivisie) te willen! Want bij de mannen is eredivisiebasketball al een amateursport. Voor de vrouwen geldt dat helemaal. Begrijp me niet verkeerd: de spelers en speelsters doen het met veel enthousiasme maar qua organisatie plus arbitrage is het niet professioneel.

Stop met nationale seniorenteams. Ga jeugd opleiden! Stoom kinderen vanaf 4 jaar klaar om over enkele jaren in een under 12, under 14 of under 16 ploeg te gaan spelen op landentoernooien. (In België of Duitsland.) Kijk of dat na verloop van tijd genoeg goede spelers oplevert voor een ploeg met spelers die in een 22+ competitie kan spelen. Zeg maar het EK of wk voor senioren.

Verlaag de contributie, zorg dat er meer kinderen gaan basketballen. Geef hen een goede basketballopleiding.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten