Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 11 december 2013

Europe ... the final countdown

Vooropgesteld, wegens een vergadering heb ik de wedstrijd tegen Aalst niet gezien. Hoe het spel van de ploeg is geweest weet ik derhalve slechts uit berichten die anderen hier en daar hebben getypt. Of die verhalen betrouwbaar zijn? Sommigen spreken elkaar tegen (andere mening over hetgeen ze gezien hebben?). Maar ja goed of slecht staat blijkbaar vaak los van resultaat.

In mijn ogen kun je nooit goed hebben gespeeld als je verliest. Maar ... je kunt wél slecht hebben gespeeld als je wint!

Donar (GasTerra Flames) heb ik via internet wel zien spelen in België & Italië (hoewel tegen de Belgen niet de gehele wedstrijd) en LIVE in Martiniplaza tegen Finland. Conclusie: drie nederlagen, drie keer slecht gespeeld.

Er was, met name in België en in eigen hal tegen Finland, kans op winst maar ... de ploeg verzuimde de kansen te benutten. Leuk die über positieve fans (in mijn ogen gewoon een stel dromers!) die zichzelf én anderen graag wijsmaken dat er goed werd gespeeld maar ... óf men is bewust aan het provoceren óf men snapt er gewoon de (basket)ballen van!

Aanvallend én verdedigend ging er veel fout. Positiespel, balcirculatie, verdedigen op screens, druk zetten op schutters, het stoppen van penetraties van een kleine, snelle guard ... Het ging allemaal mis. Dat je dan in een uitwedstrijd een verlening mag spelen, een voorsprong (1 punt) hebt bij rust en na een derde kwart met 18 punten voor staat is aardig maar je koopt er niks voor!

Dit zijn fundamentals die je moet beheersen. Zeker als je meedoet aan een Europees bekertoernooi. Als de voorzitter dan ook nog aangeeft dat de club ambitieus is en wil meedoen in de subtop dan mag het niet zo zijn dat je dergelijke fouten maakt. Nu heb ik de overtuiging dat de voorzitter geen realistisch beeld heeft van het basketball. Voor hij een sollicitatiegesprek had om voorzitter te worden had hij amper een wedstrijd gezien en wist hij nauwelijks hoe het spel in elkaar steekt.

Maar nu wel praten over een hal met NBA-allure enz. S.v.p. meer Groningse nuchterheid en minder waanideeën en kletspraatjes!

De club is zeg maar chronisch ziek. Men maakt structureel dezelfde fouten. Jonge spelers (uit de "eigen" jeugdopleiding) krijgen geen kans. Als ze elders zijn gerijpt worden ze niet teruggehaald. In ieder geval niet voor een serieuze rol.

Enkele fans zeggen soms smalend "Met Mladenovic, Lietmeijer en Hulzebosch zouden we deze overwinningen niet geboekt hebben!". Mladenovic doet het qua stats behoorlijk bij Magixx. Heb hem nog niet zien spelen. A.s. zondag wordt de eerste keer. Lietmeijer draait nog niet echt lekker bij Zwolle (al waren zijn stats tegen Den Bosch goed) en is nu geblesseerd. Hulzebosch doet, zo lijkt het, zo zijn ding. Weinig indrukwekkend (niet positief noch negatief) maar de ploeg staat wel op de 1e plaats in de eredivisie (DBL).

Daarbij: selectiespeler is niet hetzelfde als starter (Mladenovic). Het gaat er maar om welke rol heeft een speler, hoeveel speeltijd 'krijgt' hij en hoe ziet de rest van de ploeg eruit. Als Mladenovic en Lietmeijer niet tot de duurste Nederlanders behoren zou je geld kunnen besteden aan duurdere (betere) spelers afkomstig uit de USA!

Als je je wilt richten op de regio, als je moet hopen op een bedrijf uit de regio als sponsor, waarom dan zo weinig gebruik maken van spelers afkomstig uit de regio?

Het is bijna medio december. Nog geen duidelijkheid over Jeff Robinson (wel of geen contractverlenging)! De laatste paar wedstrijden speelt hij niet meer zo goed? Als dat zo is, misschien is dat dan omdat hij niet gelukkig is? Onzekerheid over zijn toekomst. Ligt zijn agent dwars of is de werkgever niet open en eerlijk? Ik gok dat van beide 'zaken' sprake is.

Coleman leek het steeds beter te gaan doen (qua stats) maar tegen de Belgen was het minder. De rest van de ploeg presteerde (conclusie op basis van stats) ook niet goed. Quentin Pryor is nog geblesseerd?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten