Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

dinsdag 3 december 2013

Nationale Butjes Bende

Bijna voor niets (Want het bekijken van een training is leuk!) was ik vanavond naar de sporthal gegaan. In de veronderstelling, op basis van het wedstrijdprogramma op www.nbb.nl, dat bv Den Helder naar Groningen zou komen voor de wedstrijd tegen de Groene Uilen.

NB: ik ben geen fan van Den Helder. Wat ik er mee bedoel is dat de ploeg uit de kop van Noord-Holland volgens de aankondiging vanavond een uitwedstrijd zou spelen, die een bezoek aan de Groningse studentenbasketballvereniging (Leuk voor Wordfeud!?) zou betekenen.

De Nederlandse basketballbond is te voorbarig geweest. Beide clubs waren niet tot een akkoord gekomen om vanavond te spelen. De wedstrijd is volgende week, dinsdag 10 december. Om 20:15 uur begint deze wedstrijd.

Communicatie was al nooit goed, en is er met de bezuiniging blijkbaar niet beter op geworden!? Wéér een signaal dat het Nederlandse basketball gebukt gaat onder amateurisme. Op deze manier halen we nooit de top, en krijgen we nooit waardige professionele competities. Niet bij de mannen, noch bij de vrouwen.

Waarom blijft men denken dat het wel mogelijk is, en hobbelen ze van het ene geldverslindende projectje naar het andere!?! Kap daar nu eens mee! Ga jeugd motiveren om te gaan basketballen (ieder kind is er één!), geef ze trainingen die zowel tactisch & technisch waardevol zijn maar in de eerste plaats betekenen dat kinderen aan lichaamsbeweging doen en zich sociaal ontwikkelen.

Herstel maatschappelijk georiënteerde projecten als basketball unites in ere. Gebruik het streetball niet om veel extra contributie te incasseren maar als middel om jeugd van de straat te houden. Beetje onlogisch gezien de naam streetball (Hou overigens de pleintjes!). Maar, geef ze goede trainingen in sporthallen. Laat ze daar 3 tegen 3 spelen. En niet meteen met de ambitie om naar een wk te gaan.

Nee. Leer ze techniek, tactiek en coaching. Zodat ze hun kennis later kunnen overdragen aan anderen. Waardoor je steeds een nieuwe lichting krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten