Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 21 december 2013

Rien ne va plus!

De scheidsrechters klagen al jaren over de hoogte van de vergoeding (zeg maar hun salaris om te fluiten). Het bedrag is, vind ik, inderdaad niet hoog. Maar ... als je het inzet op de juiste ploeg kun je toch veel verdienen met een avondje fluiten.

Het drietal dat vanavond de wedstrijd Aris vs GasTerra Flames floot had een bijzonder lucratieve avond. De balans zal ongetwijfeld zo zijn dat je bij een gok op Aris voor iedere euro inleg er 23 terug krijgt. Nou, dat tikt lekker aan.

Okay, je verliest niet door de scheidsrechters. Als je goed bent, dan win je. En Donar was vanavond niet goed. In de eerste helft was het matig, in de tweede helft erg slecht. Toch drukten de scheidsrechters vanaf de tip-off een veel te zware én dramatisch slechte stempel op de wedstrijd. Vanaf het begin was kristalhelder (nou ja, blijkbaar niet voor iedere Groningse toeschouwer) dat de arbiters er op uit waren om de uitspelende ploeg te naaien. En, dat is ze gelukt.

In de eerste helft floten ze dramatisch en een beetje corrupt, in de tweede helft was het schandalig en zeer corrupt. Logischerwijs zorgde dat voor frustratie bij de gasten. Eentje probeerde zelfs om een scheidsrechter aan te vallen. De sanctie (verwijdering uit de zaal) was terecht. Maar scheidsrechters moeten zich eens afvragen waar de frustratie bij fans vandaan komt. Aan die oorzaak moeten ze echt eens iets doen. Dát gebeurt niet. Het verleden heeft dat bewezen, het heden bevestigt het en de toekomst zal dat blijven aantonen.

Vroeger zei men dat een scheidsrechter diens diploma kreeg bij een pak cornflakes. En later begon men te praten over scheidsrechters die een bezoekje hadden gebracht aan de groenteboer (en niet op groente te kopen). Nu is duidelijk dat sites als unibet in hun lijst van favoriete pagina's staan. Oh wat zijn we heden blij met een wedkantoor als sponsor van de competitie!

Nogmaals: Donar heeft de nederlaag aan zichzelf te wijten. Men speelde slordig en ongeconcentreerd (onderschatting). En vermoeidheid zal de ploeg, die (uitgezonderd de blessures) fit is, ook parten hebben gespeeld. Echter de balans in fouten sloeg compleet door. Niet eens qua aantal fouten maar qua juistheid van de beslissingen. Aanvallende fout Bekkering, ONTERECHT! Flopping (technische fout) Slagter, ONTERECHT! Persoonlijke fout (in plaats van een onsportieve fout) op Van der Ark, ONTERECHT! Zo waren er veel meer voorbeelden (die ik niet allemaal onthouden heb).

Situaties die, wanneer Donar het "deed" als foutief werden gezien. En wanneer Aris het "deed" niet. Situaties waarin Donar terecht bestraft werd, maar waarin Aris ten onrechte gespaard werd. Situaties met dezelfde acties, alleen verricht door dan de ene ploeg, dan weer de andere ploeg. Inconsequente arbitrage zijn we gewend maar nu zag je gewoon dat men overduidelijk zocht naar een kans om te fluiten tegen de ploeg uit Groningen en naar excuses om niet te hoeven fluiten tegen Aris (men keek bewust weg van acties). Een regelrechte schande!

Door alle ergernis vergat ik nog om te melden dat Yannick van der Ark weer een goede wedstrijd speelde. Zo pakte hij twee keer in een steal. Hij zette daarmee aanvallen op. En in beide aanvallen gaf hij een fraaie assist op Cash (Cashmere Wright). De eerste keer met een pass over het hele veld, de tweede keer liep hij mee in de break en speelde de bal fraai opzij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten