Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 6 december 2013

Poule B of poule C?

Ik had het al eerder gehoord maar kom er nu pas mee: er zijn ploegen (vorig seizoen spelend in de promotiedivisie) die na de jaarwisseling niet willen spelen in de eredivisie.

Er zijn ook ploegen die daar niet afwijzend tegenover staan: Jolly Jumpers (Tubbergen) en Groene Uilen (Groningen). Hoe het zit met de Jumpers of het echt hun doel, hun ambitie, is om zich te plaatsen voor de eredivisie weet ik niet.

Groene Uilen heeft het niet als doel, heeft het in de zomer ook niet als doelstelling geformuleerd in het plan voor dit seizoen, maar probeert het toch te halen en zal haar sportieve plicht doen. Er worden niet opzettelijk wedstrijden verloren om kwalificatie te vermijden.

Jolly Jumpers, 8 wedstrijden gespeeld - 8 punten, speelt dit weekend thuis tegen Hoofddorp (nummer 6 van poule C) en volgende week de laatste groepswedstrijd uit, tegen de Groene Uilen.

Groene Uilen, 7 wedstrijden gespeeld - 8 punten, speelt dit weekend uit tegen Cangeroes (nummer 5 van poule C), a.s. dinsdag thuis tegen Den Helder en volgende week de laatste groepswedstrijd, thuis tegen de Jolly Jumpers.

Het zal voor de Groningse studentes niet meevallen maar als ze de komende drie wedstrijden, de laatste drie poulewedstrijden, winnen dan maken ze (met 14 punten) een goede kans op plaatsing voor de eredivisie.

In poule B staat DAS nu op de 3e plaats. Maar zij willen niet in de eredivisie spelen. Hun programma? Dit weekend thuis tegen Baros (nummer 5 poule B) en volgende week uit tegen Apollo (nummer 6 poule B maar op jacht naar een overwinning).

De nummer 4 van poule B is Green Eagles (Maassluis). Zij spelen dit weekend thuis tegen Binnenland (nummer 1 poule B) en volgende week thuis tegen Grasshoppers (nummer 2 poule B).

Baros (zoals gezegd nummer 5 van poule B) speelt dus dit weekend uit tegen DAS en volgende week thuis tegen Binnenland.

Stand in poule B:
1. Binnenland 8 gespeeld - 16 punten
2. Grasshoppers 8 gespeeld - 12 punten
3. DAS 8 gespeeld - 8 punten
4. Green Eagles 8 gespeeld - 6 punten
5. Baros 8 gespeeld - 4 punten
6. Apollo 8 gespeeld - 2 punten

De kans dat DAS haar derde plek verliest acht ik gezien het wedstrijdprogramma, met alle respect, klein. Als DAS de laatste twee wedstrijden uit deze poulefase verliest dan zal de nummer 3 uit poule C (want de nummer 3 van poule A is "veilig") hiervan profiteren.

Jammer lijkt dat wel voor US (Amsterdam), de huidige nummer 2 van poule A (8 gespeeld - 12 punten). De ploeg speelt nog een uitwedstrijd tegen de regerend landskampioenes (Lions uit Landsmeer), die in Amsterdam verrassend werden verslagen. Maar, een nederlaag in Landsmeer kan niet voorkomen dat US op de derde plaats zal eindigen in poule A. (Of wellicht nog 2e.)

Almonte (uit Eindhoven) is de nummer 4 in deze poule. Zij staan na 8 wedstrijden spelen op 4 punten. Een onoverbrugbare achterstand op de 3e plaats (Lions: 8 gespeeld - 12 punten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten