Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 19 april 2015

12 of 13?

Ivica Skelin (de huidige coach van Donar, en die de club graag voor de toekomst aan zich wil verbinden) wil de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen met 12 spelers waarvan 4 buitenlanders (USA). Zeer begrijpelijk!


Een van de spelers uit de huidige selectie (DeJuan Wright) kan tot en met december 2015 niet trainen noch spelen. Toch zie ik graag dat de club hem vastlegt voor het komende seizoen. Ook al kan hij de eerste helft van het seizoen niet of nauwelijks meedoen. Wright is, mits fit en in vorm, namelijk wél een speler die iets kan creëren.


Het zou voor het imago van de club ook niet slecht zijn om een speler die tijdens zijn dienstverband arbeidsongeschikt raakt toch contractverlenging aan te bieden. Of Wright echter ook in het volgende seizoen vergoeding vanuit de ziektewet kan krijgen is twijfelachtig. Je biedt hem een contract aan terwijl je wist dat hij op dat moment niet kan werken. Wanneer Wright echter weer kan spelen ...


Ik zou dan ook het nieuwe seizoen met 13 spelers (inclusief Wright) beginnen, waarvan er 12 kunnen spelen. Los van de vraag of de Groene Uilen gaan promoveren naar de eredivisie (of ze hun titel van de promotie divisie kunnen prolongeren moet je ook maar afwachten) zou ik wensen dat spelers kunnen spelen op een dubbele licentie: Groene Uilen en Donar. Kandidaat voor die 13e positie: Yannick van der Ark. Een atletische speler die redelijk kan verdedigen, die snelle handjes heeft.


Het is goed als de selectie bestaat uit spelers die passen bij de clubcultuur (zogenaamde cultuurdragers): Bouwknecht, Lietmeijer, Mladenovic, Veenstra, Van der Ark, Dourisseau, Koenis, Bekkering, Cunningham, Wright, Jeter, Clark en wellicht een nieuwkomer als Ryan Watkins.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten