Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 april 2015

Clean sweep of clash?

Wordt het in beide series een 'clean sweep' of worden de series nog krakers en krijgen we in beide "kwartfinales" extra wedstrijden?


Op woensdag 22 april jl. werd het in Zwolle 105 - 62 voor Landstede basketball. De nummer 4 van de reguliere competitie was superieur aan de gasten uit Rotterdam, die als 5e waren geƫindigd in de reguliere competitie. Vanavond spelen beide ploegen tegen elkaar in Rotterdam.


Donderdag (hoe toepasselijk kan het?) 23 april jl. won Donar in Groningen met 101 - 66 van Aris Leeuwarden. De nummer 6 van de reguliere competitie had zeer weinig tot niets in te brengen tegen de regerende landskampioen, die dit seizoen de reguliere competitie als 3e afsloot. Vanavond binden beide ploegen opnieuw de strijd met elkaar aan, ditmaal in Leeuwarden.


Hoewel het zowel in Rotterdam als Leeuwarden kan spoken, denk ik dat de top 4 van de DBL zo veel sterker is dan de tob 4 dat er van spanning nauwelijks sprake zal zijn in deze serie. Misschien geen overwinningen met meer dan 30 punten verschil per wedstrijd maar daar gaat het ook niet om! Als ploeg wil je de wedstrijd winnen en doorgaan naar de halve finale. Zonder problemen (blessures, schorsingen).


Dus daar waar mogelijk zullen bepaalde spelers rust krijgen, en mogen minder ervaren spelers in actie komen.
Beide wedstrijden (Rotterdam basketball college vs Landstede basketball respectievelijk Aris vs Donar) beginnen om 20:00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten