Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 1 april 2015

Shoeters vs Donar (voorbeschouwing) [Dutch basketball league]

Na de bekerfinale (met de Bosche ploeg als thuisploeg), die op neutraal terrein werd gespeeld: in Zwolle, ontmoeten Shoeters (Den Bosch) en Donar (Groningen) elkaar a.s. zaterdag voor een competitiewedstrijd.

Donar is nog op jacht naar de 2e plek op de ranglijst aan het einde van het reguliere seizoen. (Op dit moment hebben de Groningers, de kersverse bekerkampioen, 4 punten minder dan de huidige nummer 1 Leiden (beide ploegen ontmoeten elkaar nog in Groningen) uit hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden. De ploeg die nu twee seizoenen op rij de nationale beker won (NBB beker) én in minder dan 2 seizoenen nu 4 prijzen op rij won (beker, landstitel, supercup en opnieuw de beker) heeft evenveel punten als de Boschenaren. Maar ze hadden daar wel 2 wedstrijden meer voor nodig.

Toch is er nog een kleine kans op de eerste plaats: Den Bosch verloor na de bekerfinale namelijk op woensdag 1 april een thuiswedstrijd van Landstede basketball Zwolle. (Geen grap.) De uitslag was indrukwekkend: 70 - 92. (Zwolle & Den Bosch spelen op 15 april opnieuw tegen elkaar. Dán in Zwolle.)

Als Zwolle er in slaagt om in eigen huis zowel Den Bosch áls Leiden (zaterdag 4 april) te verslaan dan kan dat voor de ploeg uit Groningen positief werken maar ook negatief (strijd om de 3e plaats). De Zwollenaren staan namelijk op 4 achterstand op de Groningse formatie (2 wedstrijden minder gespeeld).

Shoeters zullen het in de Maaspoort moeten stellen zonder center Reggie Johnson (1 wedstrijd schorsing: kreeg in de wedstrijd tegen Zwolle een D-fout omdat hij Zwolle-speler Tyson Hinz tegen de boarding had geduwd). Dit geeft Donar meer kans om inside de strijd te winnen. (Want Den Bosch kan ook niet beschikken over Marcel Aarts (geblesseerd).

Weliswaar mist Donar ook een inside-speler (Ross Bekkering) maar beschikken zij nu over meer "grote" mannen (Koenis, Sanchez, Clark, Osaikhwuwuomwan en Veenstra) dan Shoeters (De Pagter en Wessels).

Ondanks dat Donar a.s. zaterdag in het hol van de Shoeters speelt, ruiken de Noorderlingen waarschijnlijk bloed. Ze zullen gebruik willen maken van de situatie (geschorste speler, ploeg die nu enkele klappen gehad heeft).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten