Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

woensdag 15 april 2015

Hammers gul voor Shoeters

Landstede basketball heeft zichzelf vanavond, in eigen hal, geen dienst bewezen. Wél waren ze hun tegenstanders gunstig gezind! De ploeg deed haar tegenstanders (Shoeters Den Bosch) de overwinning cadeau in de laatste 5 minuten van de wedstrijd.
Zwolle zal hierdoor vermoedelijk als 4e de reguliere competitie afsluiten. Ook bij winst a.s. zaterdagavond in Rotterdam tegen het Rotterdam basketball college. Want Donar zal de punten in Groningen willen houden als er op hetzelfde moment (als de wedstrijd Rotterdam vs Zwolle) tegen B.S. Leiden wordt gespeeld.
Hoewel Zwolle niet hoeft te wanhopen (wonnen recent in Den Bosch met ruime cijfers en hadden vanavond van hetzelfde Den Bosch kunnen winnen) is het vooruitzicht op een halve finale Den Bosch vs Zwolle minder rooskleurig dan een halve finale Leiden vs Zwolle.
Donar zal in de halve finale waarschijnlijk dezelfde tegenstander treffen als op a.s. zaterdag in de laatste competitiewedstrijd van het reguliere seizoen. Voor Donar iets gunstiger (aangezien Leiden minder dominant is onder de borden dan Den Bosch, en Donar onder de borden ook niet zo sterk overkomt als de Bosche ploeg) dan een confrontatie met de Bosche Shoeters.
Zwolle heeft de laatste weken aangetoond behoorlijk te kunnen spelen tegen de Boschenaren. Nadat zij in het bekertoernooi (halve finale) door hen werden uitgeschakeld. In Zwolle was het verschil 3 punten (in Zwols nadeel) maar in Den Bosch werd het een comfortabele zege voor de Bosche ploeg. Ik zou Zwolle tegen Leiden iets meer kansen toedichten. Resultaten dit seizoen zijn vergelijkbaar, Zwolle heeft 'inside' meer kracht dan de Leidse formatie.
Dat de halve finale (net als de finale) over maximaal 7 wedstrijden (minimaal 4!) gaat zou een nadeel kunnen zijn voor zowel Landstede als Donar. Zeker als spelers iedere wedstrijd zo'n 30 minuten spelen. Je moet juist op het einde van de wedstrijd alles kunnen geven, het gaspedaal door de bodem van je Marauder kunnen trappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten