Aanbevolen post

Gastenboek

Omdat het  Donar-gastenboek  al enige tijd niet meer actief is, en ik mij oprecht afvraag of deze ooit weer beschikbaar wordt gemaakt, kom i...

zondag 12 april 2015

Deelnemers play-offs bekend

Na de wedstrijd van zondag 12 april zijn de ploegen die zich geplaatst hebben voor de play-offs bekend. In volgorde op de ranglijst van top naar tob (op dit moment!): 1. Shoeters Den Bosch, 2. B.S. Leiden, 3. Donar Groningen, 4. Landstede basketball Zwolle, 5. Rotterdam basketball college & 6. Aris Leeuwarden.


De volgende plekken kunnen niet meer veranderen:
1. Shoeters Den Bosch
2. B.S. Leiden
5. Rotterdam
6. Aris Leeuwarden


Uitslagen:
18 oktober 2014 Leeuwarden - Rotterdam 91 - 92
6 december 2014 Rotterdam - Leeuwarden 110 - 85
1 februari 2015 Leeuwarden - Rotterdam 87 - 73
21 maart 2015 Rotterdam - Leeuwarden 74 - 75


Aan het einde van de reguliere competitie zal het verschil tussen de nummer 4 (Zwolle of Groningen) en de nummer 5 (Rotterdam) mogelijk 24 punten (is 12 nederlagen op 28 gespeelde wedstrijden) bedragen. Ik kan niet anders concluderen dan dat de FEB een zeer domme beslissing heeft genomen door te kiezen voor 6 ploegen in de eerste ronde van de play-offs.


Men zou ook niet moeten kiezen voor 8 ploegen (i.v.m. geld) want winstgevend is deelname aan de play-offs niet als je 1 thuiswedstrijd mag spelen voor je vakantie begint.


Zo lang het niveauverschil zo groot blijft moet je kiezen voor een play-offs met 4 ploegen. Eerste ronde best-of-3 (1 vs 4 respectievelijk 2 vs 3: zaterdag, dinsdag & donderdag) en finale best-of-7 (zondag, dinsdag, donderdag, zondag, zondag, zondag & zondag). Dit in verband met tv-uitzendingen.


Voor de play-offs van start gaan eerst drie bekerwedstrijden: halve finales uit & thuis gevolgd door een finale (op neutraal terrein maar in geen geval in de Leidse 5 Mei hal) over 1 wedstrijd.


De wedstrijd Zwolle vs Den Bosch lijkt cruciaal te gaan worden. Verliest Zwolle dan is de kans klein dat Zwolle nog 3e kan worden. Wint Zwolle dan is de kans groot dat Zwolle 3e wordt (resultaat uit onderlinge duels tussen Groningen en Zwolle is +1 in het voordeel van de Zwollenaren).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten