Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 27 april 2015

Veiligheid voor alles?

Nou, niet als het aan B.S. Leiden en de FEB ligt. Anders valt niet te verklaren waarom de club zelf noch de bestuurders van de competitie besluiten dat er in het zeer bouwvallige krot dat men de 5 Mei hal durft te noemen geen wedstrijd meer gespeeld mag worden! (Mogelijk speelt hier belangenverstrengeling: de voorzitter van het bestuur van de FEB is tevens voorzitter van het bestuur van ZZ Leiden.)


Niet alleen tribunes zijn gevaarlijk (enkele weken geleden is een tribune ingestort met als gevolg 1 gewonde) maar dat geldt ook voor de rest van die hoop planken. Blazen in je koffie (als je voor de deur moet staan te wachten (Als je op tijd bent voor een parkeerplek dan moet je uren wachten, nergens word je als toeschouwer zó slecht behandeld!)) is verboden. Niezen of een scheet laten (als je binnen bent) is levensgevaarlijk!


Gezien de maximale toeschouwerscapaciteit kan het instorten van het hutje zo'n 70 doden (23 toeschouwers + zo'n 27 teamleden (spelers + coaches) + 10 medewerkers die deel uitmaken van de begeleidingsstaf van de ploegen + nog eens 10 vrijwilligers van B.S. Leiden (zoals dweilers)) opleveren. Welke idioot neemt er nou het risico dat een finale niet door kan gaan omdat twee ploegen, uit een serie, verongelukken!?!


Of wordt achteraf de andere halve finaleserie opgewaardeerd tot finale?!


Ik begrijp overigens ook niet waarom Donar niet weigert om te spelen in dat gammele tuinhuisje! Het lijkt me niet dat de club zo goed verzekerd is, dat men een claim (zwaar gewond of overleden) kan uitbetalen. Waarom neem je als organisatie het risico dat zo'n 25 medewerkers onder het puin terecht komen en zo'n ongeluk niet overleven!?!


Waarom wordt de halve finale niet verplaatst naar de Apollohal? Dat is veiliger én toeschouwers kunnen daar uren voor de wedstrijd wél naar binnen lopen! Leidenaren beweren dat hun omgang met klanten gelijk is aan alle andere eredivisieclubs maar dat is absoluut niet waar. Geen enkele andere club uit de DBL gaat zó slecht met klanten om. Bijna overal kun je uren voor de wedstrijd al terecht (en iets drinken en/of eten). Als je niet meteen door kunt lopen (zoals in het theatertje dat de naam Martiniplaza draagt) dan kan je tenminste wél schuilen tegen wind en neerslag. Ook dát is Leiden onmogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten