Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 23 april 2015

Hammers: eerste klap ...

Landstede basketball (de Hammers) heeft haar eerste wedstrijd van de play-offs seizoen 2014/2015 gewonnen. De Zwolse ploeg was, zoals moest worden verwachten, veel te sterk voor de formatie van Rotterdam basketball college. Eindstand: 105 - 62.


Dat de Rotterdammers nog enige hoop koesteren/koesterden doet mijn wenkbrauwen fronsen. Laten we heel duidelijk stellen: het verschil tussen de top 4 (Zwolle is in de rguliere competitie 4e geworden) en de rest (Rotterdam werd 5e) is gigantisch. In verhouding is de financiële rijkdom tussen de rijkste Nederlander en de armste Nederlander meer vergelijkbaar dan de kwaliteit van de nummer 4 en de nummer 5 van de DBL.


Onbegrijpelijk én afschuwelijk (misselijkmakend) dat er figuren zijn die vinden dat de eredivisie uit meer dan 8 ploegen moet bestaan. Onzin! Alleen meer dan 8 ploegen als dat, qua niveau, gelijkwaardige ploegen zijn. Zo niet (en dat is al jaren het geval): zorg er voor dat de eredivisie uit minder ploegen gaat bestaan zodat de ploegen die in de eredivisie meedoen echt met elkaar concurreren.


Een verschil van 24(!) punten op de ranglijst tussen de nummer 4 en de nummer 5 (van 8 ploegen) is beschamend. Niet Rotterdam basketball moet zich schamen maar de FEB! Zij zijn het die voor deze competitie kiezen.


Tegen beter weten in? Nee! Ze weten niet beter terwijl het zo overduidelijk is. Voor het nieuwe seizoen mag je niet anders verwachten. Men (leden én bestuur FEB) kan niet beter. Ze zijn niet in staat om zich te realiseren dat ze de sport kapot maken.


Ik hoop op een finale Donar Groningen vs Landstede basketball Zwolle. Dit betekent dat Donar in de finale het thuisvoordeel heeft. (Wanneer Donar tegen Den Bosch moet spelen, heeft Donar het thuisvoordeel niet.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten